avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

buna ziua! va rog mult sa-mi spuneti si mie daca pot lua somaj daca firma la care lucrez are datorii la stat si urmeaza sa-mi incheie contractul de munca. lucrez la aceasta firma de 1 an si 4 luni iar inainte sa ma angajez am avut intrerupere cateva zile.daca se poate ce acte sunt necesare? este adevarat ca trebuie sa merg la toate locurile de munca unde am mai lucrat sa iau adeverinte pt dosarul de somaj? multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 13:36, 26 Octombrie 2009
1.Puteti lua somaj.
2.Da trebiue sa mergeti la toate drepturile de munca la care ati lucrat pentru ca in functie de vechime aveti dreptul si la un coeficient procentual.
Pentru a va inscrie ca somer indemnizat trebuie sa fi lucrat 12 luni in ultimele 24 de luni. Din spusele d.voastra reiese ca aveti aceste 12 luni la actualul angajator asa ca este sufienta adeverinta de certificare a stagiului pe care acesta are obligatia sa o elibereze.
Acte necesare:
- cartea de identitate sau buletin, adeverinta (original + copie);
- adeverinta medic familie (din care sa rezulte că este apt de munca sau ca nu poate presta anumite activitati);
- carnet de munca (original + copie);
- acte de studii si calificare (original si copie);
- certificatul de casatorie (original si copie);
- adeverinta de la organele financiare teritoriale cu veniturile proprii sau cu veniturile realizate din prestarea unor activitati autorizate (din care sa rezulte ca persoana in cauza nu realizeaza venituri, sau ca obtine, din activitati autorizate, venituri mai mici decat indemnizatia de somaj);
- dosar cu sina.
Multumesc pt. raspunsuri. Daca firma la care lucrez are sediul in Bucuresti iar eu am domiciliul in alta localitate, unde trebuie sa depun dosarul de somaj?
In localitatea de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de somaj lavinia82 lavinia82 pe 17.11 am primit decizia de incetare a contractului individual de munca conform prevederilor art.65-1 din codul muncii, cat timp am la dispozitie sa depun ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? mitrofan emilia mitrofan emilia Buna ! Va rog sa-mi spuneti daca pot sa iau somaj in urmatoarele conditii: din 10.12.2008 pana in 16.09.2010 am lucrat la o firma privata cu norma intreaga ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj birneam birneam daca firma la care am lucrat a dat faliment cat timp eu am fost in prenatal ,am dreptul la somaj .eu v-as intreba cat timp am dreptul la somaj?din cate am ... (vezi toată discuția)