avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Deținere Canabis
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Deținere Canabis

În data de ieri seara mai precis am fost găsit cu un 0.4 de canabis in buzunarul stâng am fost dus la secție de către civil unul dintre ei mia făcut un proces verbal in care am recunoscut fapta am stat circa o ora țin să anunț că am fost anunțat după procesul verbal și încă o foaie pe care le-am semnat am fosr anunțat să răspund la telefon mobil, am menționat că era pentru consum propriu și persoana care mi-a oferit pliculețul care sunt riscurile ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cantitatea este foarte mica, in mod normal nu se primeste condamnare, dar o sa mai fiti chemat. Probabil or sa dispuna renunarea la aplicarea pedepsei. dar depinde de cazul concret. Sa va prezentati de fiecare data cand sunteti chemat, inclusib la programul de evaluare, daca o sa fie cazul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 August 2017
AvTudor_com, utilizator
In ultima vreme am vazut tot mai multe persoane trimise in judecata in situatii similare, totusi, in functie de apararile formulate, de circumstantele reale/personale nu este exclus ca procurorul sa dispuna o solutie de renuntare la urmarire penala.
O sa fiti chemat la DIICOT dupa ce vine rezultatul expertizei sa va aduca la cunostinta acuzatia.
Dupa inceperea urmaririi penale in personam, daca sunteti consumator, procurorul dispune evaluarea dvs de centrul de prevenire antidrog in scopul includerii in circuitul integrat de asistenta a persoanelor consumatoare de droguri.
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

In ultima vreme am vazut tot mai multe persoane trimise in judecata in situatii similare, totusi, in functie de apararile formulate, de circumstantele reale/personale nu este exclus ca procurorul sa dispuna o solutie de renuntare la urmarire penala.
O sa fiti chemat la DIICOT dupa ce vine rezultatul expertizei sa va aduca la cunostinta acuzatia.
Dupa inceperea urmaririi penale in personam, daca sunteti consumator, procurorul dispune evaluarea dvs de centrul de prevenire antidrog in scopul includerii in circuitul integrat de asistenta a persoanelor consumatoare de droguri.

Din cate sau întâmplat nici un prieteni nu a fost contactat sau vro chestie de genul și majoritatea au trecut prin aceasta faza chiar de mai multe ori exista posibilitatea doar sa fiu luat în vizor fara vro procedura ?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, este exclus, PV de constatare a infractiunii flagrante reprezinta actul de sesizare a organelor de urmarire penala, s-a deschis dosar penal si s-a inceput urmarirea penala in rem.
Drogurile au fost sigilate si trimise la expertizare, daca in urma expertizei rezulta ca nu sunt droguri, scapati, daca sunt, se incepe urmarirea penala in personam, dupa care va citeaza.
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu, este exclus, PV de constatare a infractiunii flagrante reprezinta actul de sesizare a organelor de urmarire penala, s-a deschis dosar penal si s-a inceput urmarirea penala in rem.
Drogurile au fost sigilate si trimise la expertizare, daca in urma expertizei rezulta ca nu sunt droguri, scapati, daca sunt, se incepe urmarirea penala in personam, dupa care va citeaza.

Care ar fii șansele să mă aleg cu un dosar și dacă trebuie să îmi caut un avocat ?

Alte discuții în legătură

Posesie marijuana pentru consum Codros Codros Am avut doua incidente in care am fost oprit de un jardarm si o data de un politist de la diicot in care am fost oprit si prins asupra mea in ambele ... (vezi toată discuția)
Posesie tulpinițe marijuana în cantitate mică. risc să mi se facă dosar penal pentru așa ceva? caluian.mihai97 caluian.mihai97 Salut. Am fost prins în august 2017 cu o pungă ce conținea 1.15 g tulpinițe de marijuana. Am declarat faptul că le-am luat de la cineva din Constanța și ... (vezi toată discuția)
Am fost ieri la saga festival și am fost prins de ... silviu1406 silviu1406 Buna ziua , Am fost ieri la saga Festival și am fost prins de Jandarmerie cu jumătate de pastila de Extasy la mine .Care sunt riscurile și cum ar trebui sa ... (vezi toată discuția)