Wihm a scris:
Buna ziua.
De la bun inceput imi cer scuze daca s-a mai discutat subiectul, insa am rasfoit putin forumul si nu am gasit ceva punctual.
Intrebarile (ca sunt 2) suna astfel:
1. Daca parintii imi doneaza apartamentul, iar fratele isi da acordul scris prin care renunta de buna-voie (care este exact procedura legala, nu stiu) la apartament , mai poate fi atacata aceasta donatie?
2. Ulterior pot trece si sotia ca si co-proprietar al apartamentului?
Am inteles ca procedura de vanzare-cumparare intre rude de gradul I poate fi atacata (in sensul ca ar fi o donatie ascunsa (nu stiu daca titulatura este cea corecta); in plus si costurile ar fi mai ridicate.
Va multumesc anticipat.
1. degeaba parintii va fac acum donatie, ca este posibil ca fratele sa va atace actul. fratele nu poate renunta la o mostenire viitoare. noi, in legislatie putem dispune de bunurile rezultte dintr-o mostenire , dupa ce are loc succesiunea.
deci nu se pune problema sa renunte, la ceva ce nu exista.
2. vanzarea intre soti este interzisa, insa este permisa donatia, care este revocabila in caz de divort...doamne fereste...
nu stiu daca ar fi bine ca sotia sa va fie co-proprietar...poate nu stiti in ce regim juridic vreti sa introduceti imobilul...si anume al bunurilor comune.
lasati asa, daca dobanditi imobilul prin mostenire sau donatie, va ramane bunul dvs propriu.
av.m.vasilescu