avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie apartament cu acordul fratelui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie apartament cu acordul fratelui

Buna ziua.
De la bun inceput imi cer scuze daca s-a mai discutat subiectul, insa am rasfoit putin forumul si nu am gasit ceva punctual.
Intrebarile (ca sunt 2) suna astfel:
1. Daca parintii imi doneaza apartamentul, iar fratele isi da acordul scris prin care renunta de buna-voie (care este exact procedura legala, nu stiu) la apartament , mai poate fi atacata aceasta donatie?
2. Ulterior pot trece si sotia ca si co-proprietar al apartamentului?
Am inteles ca procedura de vanzare-cumparare intre rude de gradul I poate fi atacata (in sensul ca ar fi o donatie ascunsa (nu stiu daca titulatura este cea corecta); in plus si costurile ar fi mai ridicate.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:02, 2 Octombrie 2009
buna ziua!
parintii va pot face un act de vanzare cumparare prin care isi rezerva un dr d e uzufruct viager, un as tfel de act d se bucura de prezumtia de donatie, dar fratele in acest caz isi poate da acordul al instrainare.
o astfel de declaratie este permisa, si este una din exceptiile care se refera la nulitatea actelor facute cu privire la o succesiune nedeschisa.
de ce nu faceti un act de intretinere cu parintii dvs ?
acesta nu va putea fi atacat ulterior de catre fratele dvs .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie bogdanraluca bogdanraluca Un apartament obtinut prin contract de donatie poate fi vandut de catre donatar si apoi recumparat,pentru a nu mai fi probleme in cazul unei succesiuni? (vezi toată discuția)
Bun comun sau bun propriu alejandra alejandra sunt casatorita si locuim intr-o garsoniera care e proprietatea fratelui meu si de curand am primit niste bani de la parintii mei astfel incat vanzand ... (vezi toată discuția)
Cum trec casa doar pe numele meu??? bucurescu bucurescu buna ziua, vreau sa fac un act de vanzare-cumparare intre mine si parintii mei care vor sa-mi lase casa lor mie. Vreau sa ma lamuriti cu un lucru: sunt ... (vezi toată discuția)