avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se pot clarifica anumite situații după divorț?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se pot clarifica anumite situații după divorț?

Buna seara. Doi foști soți (s-a divorțat la notar), cu 2 copii împreuna, au un contract de credit imobiliar împreuna. Unul din ei este debitor principal, celălat coplătitori. Împreuna, in timpul căsniciei, au achitat din credit vreo 12 ani, dar mai au destui de plata. Dacă inca nu s-a introdus acțiunea de partaj, ce poate face soțul care a plecat din casa (celălalt a rămas in casa, împreuna cu copiii care i-au fost încredințați, deși si celălalt soț contribuie financiar la creșterea lor si păstrează legăturile cu ei), astfel încât sa iasă din contractul cu banca? In prezent, el nu mai plătește ratele (așa s-a înțeles cu fostul soț, acesta din urma achitând in fapt integral rata lunară)? Aceasta pt ca-pana la partaj- sunt anumite consecințe ale nelămuriri anumitor situații, cum ar fi: nu i se pot acorda bani de chirie de la serviciu (deși sta cu chirie) pt ca figurează ca proprietar; soțul care a rămas in casa nu a plătit in ultimii ani impozitul pe imobil, iar banca a pus poprire doar pe salariul soțului care a părăsit locuința (deci nu pe salariile amândurora), probabil pt ca era mai mare venitul sau poate pt ca lui ii apare primul numele in contract (de la banca așa i s-a zis, ca in calculator nu se poate introduce decât un nume ?????). Si o alta întrebare: cum poate soțul care a părăsit locuința sa lase celor 2 copii cu fosta soție (care s-a recăsătorit si mai are un copil din aceasta a 2-a căsătorie) partea sa de imobil (aducă jumătate). E o postare lunga, dar am considerat necesare detaliile pt un răspuns cat mai exact. Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:38, 27 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa faca partajul la notar, iau intai acordul banii si a fondului de garantare pt preluarea creditului de catre cel ce va ramane cu casa, daca e necesar, mai aduce alt coplatitor si apoi, procedeaza pt partaj.
Alta cale nu e.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat ... nutimarin nutimarin Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat un apartament cu credit. Fostul sot a ramas in casa si plateste rata in continuare iar eu ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj/credit stmonica stmonica Buna ziua Eu si sotul meu urmeazasa divortam, ne-am inteles asupra divortului vom merge la notar. Ramane insa problema partajului...am cazut si aici de acord ... (vezi toată discuția)
Anulare act partaj voluntar felixia felixia Buna ziua, Rog raspuns la urmatoarea speta: In urma divortului am procedat la incheirea actul de partaj voluntar la notar pt.apartamentul bun comun ... (vezi toată discuția)