avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc să îmi dau tatăl în judecată
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc să îmi dau tatăl în judecată

Deci , de ani de zile tatăl meu îmi adresează injurii și amenințări chiar și pâna la omor , de cele mai multe ori sunt amenințată cu faptul că voi fi dată afară din casă aici precizând și faptul ca de câteva ori mi-a fost ușa încuiată și multe alte lucruri negative .
Problema în schimb este următoarea parintii mei vor sa divorteze iar mama nu are un loc de munca și nu ar avea cum sa ma întrețină și dacă as rămâne la ea ar trebui sa ma mut la un liceu foarte prost din acel oraș micuț iar eu doresc sa fac liceul în orașul actual în care locuiesc și sa îl dau în judecata pe tata pentru anii de suferință pe care i-am avut alături de el și voiam sa stiu ce pot face în aceste circumstanțe?
Ultima modificare: Duminică, 27 August 2017
Admin, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru acest fel de probleme, de regulă se sesizează Autoritatea tutelară din cadrul primăriei de domiciliu. Se efectuează o anchetă socială și, în funcție de rezultatul ei, se dispun măsuri în consecință. Relele tratamente aplicate minorilor se sancționează, după gravitatea lor, penal, dar se poate dispune și decăderea din drepturile părintești.
Datul în judecată a părintelui pe care-l acuzați este o problemă care implică multe, iar într-un proces civil, ca și în penal, sunt necesare probe serioase. Dvs. spuneți că sunt ani de suferințe, eu nu pun la îndoială afirmația dvs., însă o instanță are nevoie de dovezi pentru a vă face dreptate.
Discutați cu cei de la Autoritatea tutelară, care însă oricum vor ajunge în casa dvs. în cazul divorțului părinților dvs. Dacă le veți expune situația așa cum este în mod cert mama va primi custodia și domiciliul vă va fi stabilit la mamă, lucru ce înțeleg că nu vă va avantaja, întrucât nu va avea suficeinte mijloace să vă ofere ceea ce vă doriți, un liceu bun și un trai decent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi a unuia din parinte se poate solicita inaintea divortului? ContSters130251 ContSters130251 Ca mama, pot sa decad din drepturi tatal si apoi sa fac divortul? Mentinonez ca stiu in ce conditii legale se aplica decaderea din drepturi ale unuia din ... (vezi toată discuția)
Agresiune Tusk Tusk Buna ziua,sunt divortata de 1 an si 3 luni ,in cursul acestei luni am picat de acord cu partaj pe cale amiabila .Aseara am fost in domiciliul un am locuit eu ... (vezi toată discuția)
În cazul custodiei exclusive, dacă părintele care deține ... marevna marevna În cazul custodiei exclusive, dacă părintele care deține custodia decedează, minorul ajunge la părintele care nu deține custodia? Chiar dacă acestuia ... (vezi toată discuția)