avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Recurs lipsa calitatii pasive
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Recurs lipsa calitatii pasive

Salut. Am avut o cerere de chemare in judecata in contencios pentru mai multe ministere . Am atacat o lege prost facuta,fapt recunoscut de ministere prin plangerile prealabile. Legea se adreseaza anagajatorului pentru scutirea de impozit a angajatilor. Deoarece legea este incorecta angajatorul nu-mi poate acorda de scutirea de impozit. Angajatorul nu are cum sa imi acorde scutirea de impozit pentru ca altfel ar incalca legea.
Am primit hotare de la contencios administrativ prin care mi se respinge cererea prin lipsa calitatii procesuale pasive a paratilor. In motivare judecatorul a spus ca responsabilitatea de acordare a scutirii ii revine , in totalitate, angajatorului. Dar angajatorul nu poate sa-mi acorde scutirea din cauza ca ar incalca legea, deci legea ar trebui modificata ca angajatorul sa poata sa-mi acorde scutirea de impozit.

Concluzia judecatorului suna asa:"Cum nu exista cuvenita identitatea intre parata si persoana ce poate fi obligata potrivit raportului juridic dedus judecatii, exceptia apare ca intemeiata si admisa"
Mentionez ca in lege exista un articol care spune ca incadrarea unei persoane care sa beneficieaza de scutire potrivit legii constituie responsbilitatea angajatorului.

Parerea mea e ca anagajatorul nu are nicio responsabilitate in ceea ce ma priveste deoarece legea ziceclar ca nu pot beneficia de scutire, deci legea nu mi se adreseaza mie (ar fi fost daca legea ar fost corecta)

Ce ma sfatuiti sa fac? Sa fac recurs? Ce argumente sa aduc?

Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Duminică, 27 August 2017
carlitosbest, utilizator
Este corect ce au spus judecatorii,responsabilitatea acordarii scutirii revine angajatorului, daca ministerele nu sunt angajatorii,nu au calitate procesuala pasiva.Puterea legiuitoare in Romania este Parlamentul.
Pai ce responsabilitate sa aiba daca legea nu le permite sa-mi acorde scutire? Legea nu mi se adreseaza....Asta nu inteleg eu... Pe cine ar fi trebuit sa dau in judecata. Care ar fi fost reclamantul si paratii?
Eu am mers pe legea contenciosului administrativ si fiscal. Ar fi trebuit sa merg pe o alta lege? Discriminare sau altceva? Mai m vreo sansa de izbanda?
Ultima modificare: Duminică, 27 August 2017
carlitosbest, utilizator
Opinia mea este ca, nu aveti sanse in recurs, mai luati totusi si o alta opinie.Nu sunt aplicabile preved.Legii nr.554/2004 privind contenciosul administrativ,legea nu este un act administrativ.Eventual, va puteti adresa CCR daca,legea respectiva contine prevederi neconstitutionale.
Ma pot adresa CCR daca legea a fost abrogata?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca legea a fost abrogata, nu are rost sa va adresati CCR,o lege abrogata nu mai produce efecte de la data abrogarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura judiciara carlitosbest carlitosbest Daca am o hotarare neatacata cu recurs data de instanta de contencios administrativ si fiscal pe legea contenciosului administrativ si fiscal (respingerea ... (vezi toată discuția)
Refuz - acordare scutire de impozit pentru domeniul it popescu96 popescu96 Bună ziua, Situația în legătură cu care am nevoie de asistența dumneavoastră sună în felul următor: Sunt student în anul al III-lea la ... (vezi toată discuția)
Care este instanþa competentã sã judece o cauzã având ca obiect legea nr. 544/2001? stroe maqrcel stroe maqrcel M-am adresat cu o plangere in contencios ad-tiv impotriva Curtii de Apel Alba la ICCJ ,pentru refuz de eliberare documente, care au raspuns ca ei nu judeca in ... (vezi toată discuția)