avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura judiciara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura judiciara

Daca am o hotarare neatacata cu recurs data de instanta de contencios administrativ si fiscal pe legea contenciosului administrativ si fiscal (respingerea cererii pe exceptia lipsei calitatii procesuale pasive), mai pot deschide un dosar nou cu aceeasi parati si cu acelasi relativ acelasi obiect din nou sub alt temei legal?(nu pe legea contenciosului administrativ ci pe alta lege)
Ideea e ca pe legea contenciosului administrativ paratii nu au calitate procesuala dar pe alta lege au.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Septembrie 2017
carlitosbest, utilizator
Cel mai recent răspuns: carlitosbest , utilizator 20:02, 9 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În situația expusă de către dvs nu poate fi folosită prima hotărâre nu poate fi utilizată în noua acțiune pentru o eventuală invocare a excepției de lucru judecat.
Deci in noua actiune imi bazez tot temeiul legal pe OG pentru combaterea tuturor formelor de discriminare. In hotarare scrie clar ca "deoarece mi-am regularizat actiunea si am sters temeiul legal de OG 137/2000 cu noua cerere NU SE poate judeca cererea pe aceasta lege".
Ideea e ca am documentele care aproape sigur imi vor da castig de cauza in discriminare (pot demonstra usor calitatea procesuala pasiva si discriminarea)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 166 din codul de procedura civila Alis C. Alis C. Se poate considera ca fiind judecata o actiune care a fost respinsa ca fiind nefondata, in urma admiterii exceptiei lipsei calitatii procesual pasive a ... (vezi toată discuția)
In nume propriu lotuss lotuss Cind in proces se cere anularea unui act autoritatea emitenta sta in instanta in nume propriu.Aceasta autoritate devine automat parte in proces ?isi insuseste ... (vezi toată discuția)
Excepția lipsei calității procesuale pasive bcfbmv bcfbmv Bună ziua, dacă reclamantul a introdus acțiune în instanță și a chemat pârâta-societatea reprezentată de un administrator (ce nu mai este ... (vezi toată discuția)