avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Excepția lipsei calității procesuale pasive
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Excepția lipsei calității procesuale pasive

Bună ziua,
dacă reclamantul a introdus acțiune în instanță și a chemat pârâta-societatea reprezentată de un administrator (ce nu mai este administrator de 5 ani) și apoi, după 5 termene (în care s-a prezentat fostul administrator și nu trebuia să fie chemat) solicită lipsa calității de reprezentant al pârâtei (recunoscându-și greșeala), cerând chemarea actualului administrator, eu ca administrator actual pot solicita (prin întâmpinare) respingerea acțiunii pe excepția lipsei calității procesuale pasive (deoarece nu am participat la celelalte termene de până acum)?
Știu că societatea este pârâtă în fapt, dar reclamantul s-a judecat câteva termene în contradictoriu cu fostul administrator și eu nu-mi însușesc motivele de apărare ale acestuia din urmă.
Deci, este lipsă calitate procesuală pasivă a pârâtei ?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: bcfbmv , utilizator 18:52, 16 Februarie 2020

Nu, nu este admisibila exceptia lipsei calitatii procesuale pasive, cel putin, nu pentru motivele pe care le-ati invocat mai sus.
Reclamantul nu se putea judeca in contradictoriu cu fostul administrator daca calitataea de parata o are societatea comerciala.
Trebuie sa stiti cine exact cine ce calitate procesuala are, pentru ca in functie de calitatea procesuala pot fi invocate anumite dispozitii legale, inclusiv exeptiile procesuale.
In ceea ce priveste exceptia lipsei calitatii de reprezentant a fostului administrator, aceasta a fost admisa in mod corect de catre instanta.
Daca nu va insusiti apararile fostului administrator, aveti posibilitatea sa formulati proprile aparari.








Mulțumesc pentru răspuns,
dar, totuși, acțiunea a fost îndreptată către pârâta prin reprezentant greșit, ce s-a prezentat la câteva termene împreună cu un avocat, au susținut niște aberații, printre care și recuzarea completului, iar eu nu pot să intru în această fază a procesului (chiar cu o altă întâmpinare), căci nu-mi asum un astfel de comportament, dar deja atât reclamantul cât și judecătorul sunt insuflați negativ (în subconștient) de atitudinea celorlalți.
Mulțumesc.
Mai mult, eu nici măcar nu am reușit să preiau societatea. Deoarece executorul judecătoresc nu dorește să intre forțat în societate.
Mulțumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informaţie GHEORGHIAN GHEORGHIAN Doresc să aflu mai pe înţeles ce înseamnă : admite/ respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active/ pasive a reclamantului/ părâtului la o ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune Cecilia ROSU CECILIA Cecilia ROSU CECILIA cum e posibil sa-mi invoce instanta din oficiu, in cazul unui proces de uzucapiune de 30 de ani, exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratilor, ... (vezi toată discuția)
Sanctiune lipsa calitate procesuala pasiva mh31 mh31 Buna ziua, Poate ma ajuta cineva cu niste lamuriri in legatura cu urmatoarea problema: societatea la care lucrez a fost actionata in judecata. In ... (vezi toată discuția)