Buna ziua,
societatea la care lucrez a fost actionata in judecata. In intampinarea am invocat lipsa calitatii procesuale pasive. Dupa studiul intampinarii, avocatul reclamantei a depus o precizare de actiune in care cheama in judecata si pe "adevaratul" parat. Din punctul meu de vedere, actiunea trebuie respinsa ca fiind introdusa impotriva unei persoane fara calitate procesuala, aceasta fiind o conditie de admisibilitate a actiunii, nefiind posibila introducerea in cauza a unui nou parat printr-o precizare de actiune. Nu are decat reclamantul sa introduca o noua actiune corecta. Am sau nu dreptate?
mh31 a scris:
Buna ziua,
societatea la care lucrez a fost actionata in judecata. In intampinarea am invocat lipsa calitatii procesuale pasive. Dupa studiul intampinarii, avocatul reclamantei a depus o precizare de actiune in care cheama in judecata si pe "adevaratul" parat. Din punctul meu de vedere, actiunea trebuie respinsa ca fiind introdusa impotriva unei persoane fara calitate procesuala, aceasta fiind o conditie de admisibilitate a actiunii, nefiind posibila introducerea in cauza a unui nou parat printr-o precizare de actiune. Nu are decat reclamantul sa introduca o noua actiune corecta. Am sau nu dreptate?
Reclamantul poate, până la prima zi de înfăţişare, să-şi modifice/completeze acţiunea.
Astfel, la primul termen de judecată aţi depus întâmpinare, reclamanta a solicitat termen pentru apărare şi la termenul de judecată stabilit de instanţă a depus o precizare în sensul că înţelege să se judece şi cu dv. şi cu altă persoană.
Este corect!;)
Nu se poate pune problema respingerii acţiunii, deoarece la primul termen de judecată stabilit de instanţă după depunerea precizării de acţiune, dacă aţi solicitat termen pentru studiul acesteia, se va pune în discuţia părţilor excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de dv. În cazul în care la acel moment, instanţa constată că nu aveţi calitate va admite excepţia, urmând ca reclamantul să se judece cu celălalt pârât.
În cazul în care reclamanta nu chema în judecată şi o altă persoană, odată cu discutarea excepţiei invocate de dv., dacă instanţa constata că este întemeiată excepţia, instanţa o admitea şi respingea acţiunea.;)
~ final discuție ~