avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ferestrele vecinilor, distanțe legale între ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ferestrele vecinilor, distanțe legale între construcții

Buna seara.
Am cumparat de curand o casa si nu am fost atenti la un detaliu: ferestrele de la etajul 1 ale vecinilor dau in curticica noastra. Deci, fiind nou-veniti, pe langa faptul ca vecina stie tot ce se intampla la noi in curte, am inceput sa fim atentionati ca vorbim prea tare afara, vine miros de la hota, facem praf daca maturam curtea, etc. Ambele case sunt relativ recent construite si nu exista gard sau spatiu despartitor intre casa lor si curticica noastra. Avem dreptul la intimitate si noi, sunt "legale" ferestrele lor?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 28 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:16, 27 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Conform prevederilor art. 615 C.Civ, distanta minima pentru ferestre de vedere este de minim 2 m.
Doar ferestrele de aerisire pot sa fie pe hotar dar acelea se fac cu geam mat si se pot deschide doar in sus. (a se vedea art. 616 C.Civ). solicitati vecinilor transformarea ferestrelor in ferestre de lumina si daca nu va intelegeti civilizat, actionati-ii in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot deschide in mod batant geamul mat spre vecin pentru spalare daca e distantat la < 1,90 m zengy4u zengy4u Buna ziua, ma puteti ajuta / sfatui va rog in legatura cu, ce se poate face pentru a avea dreptul de a-mi deschide geamul dinspre vecin, aflat la o distanta de ... (vezi toată discuția)
La cati metri de podea se construieste geamul? cosminmir cosminmir Buna seara, Am inteles ca fereastra de la o casa ce are vedere in curtea vecinului trebuie construita la o anumita distanta fata de baza casei si geamul ... (vezi toată discuția)
Geam baie Mariandanut Mariandanut Salut!am si eu o intrebare si anume se poate sa pun geam mat la baie?eu am intre casa mea si gardul vecinului distanta de 60 cm,va multumesc! (vezi toată discuția)