avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine poate monitoriza camerele de supraveghere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine poate monitoriza camerele de supraveghere dintr-un imobil si cand se pot folosi filmarile?

Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc de proprietari unde au fost instalate camere de supraveghere. Aceste camere au fost montate in urma cu aproximativ 3 saptamani si cheia de acces la unitatea de stocare este in grija mea. Zilele trecute s-a intamplat un eveniment: a fost furata o bicicleta de pe scara blocului. M-am uitat pe camere, dar nu am vazut sa fi intrat cineva sa fure aceasta bicicleta. Din punctul meu de vedere, nu s-a intamplat nimic. Am sugerat persoanei in cauza sa faca plangere la politie si sa vina cu date exacte cand crede ca s-a intamplat evenimentul. Am 2 intrebari: 1. daca asociatia de proprietari nu a incheiat un contract cu o societate de paza pentru monitorizare, cine monitorizeaza aceste camere? Persoana respectiva trebuie aleasa prin Adunare Generala?
2. Cand se pot folosi filmarile, in caz de evenimente? La cererea oricarei persoane din imobil sau doar la cererea expresa a politiei?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 11:31, 30 August 2017
Buna ziua!
Asociatia poate administra imaginile daca s-a inregistrat ca operator de date personale, calitate care ii permite prelucrarea datelor, imaginea persoanelor reprezentand data cu caracter personal(gasiti detalii pe site-ul ANSPDCP [ link extern ] ).
Daca Asocitia nu este inregistrata ca operator atunci aceasta operatiune de gestiune a operatiunilor de supraveghere video trebuie executata de o firma specializata, care este inregistrata ca operator de date si care sa aplice "măsurile tehnice şi organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificării, dezvăluirii sau accesului neautorizat, în special dacă prelucrarea respectivă comportă transmisii de date în cadrul unei reţele, precum şi împotriva oricărei alte forme de prelucrare ilegală".

Cu privire la al doilea aspect, locatarii nu au competente in constatarea si comunicarea contraventiilor si nici in prevenirea, cercetarea, reprimarea infractiunilor, mentinerea ordinii publice; prin urmare, ca regula, inregistrarile nu vor fi puse la dispozitia proprietarilor/locatarilor.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre camere de luat vederi ndan57 ndan57 Buna ziua , daca toti sau cei mai multi din locatari au fost de accord cu montarea de camera de luat vederi pe paliere , este vreo lege sau ceva prin care sa ... (vezi toată discuția)
Cine poate accesa imaginile inregistrate de camerele de supraveghere ... Mihai494 Mihai494 Cine poate accesa imaginile inregistrate de camerele de supraveghere dintr-un complex rezidential? Aceste camere filmeaza doar intrarile scarilor si ... (vezi toată discuția)
Protectia datelor personale Ciubotariu_Marcel Ciubotariu_Marcel intamplator am participat la un seminar privind protectia datelor personale, la care un domn a mentionat faptul ca tabele privind calculul cheltuielilor comune ... (vezi toată discuția)