avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensionar cu cim part-time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensionar cu cim part-time

Buna ziua,
Am o salariata care are cim cu 2 ore si este pensionata pt limita de varsta. Pentru aceasta salariata se calculeaza contributiile la nivelul salariului minim pe economie, incepand cu aug 2017?
Vazusem acest articol cu exceptii :
""au calitatea de pensionari pentru limită de vârstă în sistemul public de pensii, cu excepţia pensionarilor pentru limită de vârstă care beneficiază de pensii de serviciu în baza unor legi/statute speciale, precum şi a celor care cumulează pensia pentru limită de vârstă din sistemul public de pensii cu pensia stabilită în unul dintre sistemele de pensii neintegrate sistemului public de pensii;

dar nu stiu ce reprezinta """pensia stabilită în unul dintre sistemele de pensii neintegrate sistemului public de pensii""'

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 28 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca are calitatea de pensionar pentru limită de vârstă în sistemul public de pensii, atunci contributiile se platesc la salariul primit.

Sisteme de pensii neintegrate sistemului public de pensii : Pensiile militare, sistemul de pensii al avocatilor etc.
Ultima modificare: Luni, 28 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul cu timp partial claraalex claraalex Buna ziua, pentru pensionarii militari angajati cu timp partial ,se calculeaza contributiile la salariul minim pe economie?sau sunt exceptati, ca nu prea ... (vezi toată discuția)
Plata contributii pt angajat(pensionar de boala) cu norma 4 ore Vicky82 Vicky82 Am la firma un angajat cu norma partiala de 4 ore. El este si pensionat pe caz de boala. Intrebarea mea este: avand in vedere modificarile privind plata ... (vezi toată discuția)
Impozit salariu Merg Merg Buna ziua,în cazul unui pensionar gr 3 angajat cu 4 ore,CAS,CASS se platesc la norma întreaga sau la jumatate?Multumesc! (vezi toată discuția)