am un contract de vinzare-cumparare cu uzufruct viager in favoarea socrului meu , datorita unor neintelegeri grave (pot dovedi ca exista riscul de ami pune viata in pericol mie si familiei mele ) as vrea sa aflu daca el poate ataca acel contract pentru al desface , tinind cont ca va exsista un proces pentru violenta verbala si fizica din partea lui , cu dovezi clare (inregistrari audio , si martori )
multumesc anticipat !
Genul acesta de contracte, asa cum am observat, sunt destul de greu de desfiintat. Se aduc martori , iar marturiile atarna greu. Este pacat ca se ajunge la neintelegeri, in cele mai multe dintre cazuri. Ar trebui ca fiecare persoana care incheie acest tip de contract, sa se gandeasca bine inainte la ceea ce presupune traiul in comun cu un batran. Acesta stie ca este indreptatit sa ceara desfiintarea actului in caz ca ise nesocotesc drepturile( notarii au grija sa le explice acest aspect) , si apoi ei , de cate ori li se pare ca sunt tratati necorespunzator, ameninta ca vor strica actul. Este posibil, asa cum am spus, marturiile au greutate in fata instantei, insa, in cele mai multe din cazuri, cei care pierd , sunt tot batranii. Oare nu puteti aplana conflictul? sa nu se ajunga acolo? in fond, probabil, socrul dvs. doreste sa va arate ca inca este stapan, iar dvs., cu putina abilitate, ati putea sa il lasati sa creada acest lucru .
Un contract de vînzare-cumpărare nu poate fi desfiinţat pentru astfel de motive. Înţeleg că socrul şi-a reţinut dreptul de uzufruct. Tot ceea ce ar putea să facă este să-şi apere acest drept în cazul în care îi este încălcat, dar asta nu se poate face prin desfiinţarea vînzării nudei proprietăţi. Indiferent de ce ar fi spus vreun notar.
După cum a expus userul situaţia, nu este vorba despre un contract de întreţinere.
Poate nu a fost destul de explicit la formularea topicului.
prin contract nu am obligatia sa-l si intretin astfel ca in contract scrie doar uzufruct viager si nu se mentioneaza "cu drept de intretinere " , din ceea ce stiu eu nu pot vinde - el nu poate vinde , dar il poate strica ? si daca el strica eu imi pot recupera banii investiti in renovare ?de asemenea eu am cumparat o masina in perioada cit am stat aici are vreun drept si el daca masina imi apartine prin acte in totalitate fiind unicul proprietar?
doresc sa mai mentionez si faptul ca eu impreuna cu familia am decis sa ma mut de la domiciliu , pentru ca am o fetita de 6 ani si imi este frica sa nu faca vreo prostie , ma poate afecta acest lucru in instanta la proces?
multumesc anticipat
dimpotriva, dvs care detineti nuda proprietate, puteti vinde imobilul .
uzufructul introdus in actul de vanzare-cumparare se transmite in toate actele ulterioare . in cazul in care nudul proprietar vinde lucrul supus uzufructului , dreptul uzufructuarului nu va suferi nici o schimbare , exceptie facand situatia in care el insusu renunta la a se mai folosi de acest drept .
in ceea ce priveste masina , domnul nu are nici un drept asupra acesteia .
nu are nici o legatura cu contractul de v-c cu clauza de uzufruct.
Uzufructul
tini1982
Buna ziua, parintii prietenei mele ne-a facut act de vz-cu cu uzufruct mie si prietenei mele.
M-ar interesa daca se mai poate ca acestia sa ne strice acest ... (vezi toată discuția)