avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Taxe, impozite si alte probleme de ... Dubla cetatenie romana-italiana
Discuție deschisă în Taxe, impozite si alte probleme de afaceri

Dubla cetatenie romana-italiana

Am 25 ani lucrati in romania iar apoi 8 ani in italia . Sint casatorita cu un cetatean italian . Daca obtin cetatenia italiana, am mai multe drepturi la pensie decit doar ca cetatean roman ?
Nu.
Aveti dreptul la pensie in Romania, in momentul in care ajungeti la limita varsta pentru pensionare in aceasta tara pentru anii lucrati, iar pentru Italia aveti dreptul la pensia europeana, care se va calcula in functie de vechime, la momentul atingerii varstei limite de pensionare pe teritoriul statului italian.
Varsta limita de pensionare poate fi diferita de la un stat la altul, astfel incat puteti primi la inceput pensie doar dintr-unul din cele doua state, urmand ca mai tarziu sa primiti pensie si din celalalt stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie în italia Aly1 Aly1 Lucrez in Italia si as dori sa stiu cum pot sa imi transfer ani lucrati din Romania in Italia dava este posibil?Sau de unde pot sa scot un act valabil de a ... (vezi toată discuția)
Pensie in italia laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Buna ziua.Mama mea este pensionata in Romania,pentru limita de varsta si vechime integrala.De cativa ani insa,lucreaza in Italia ca ingrijitor batrani, cu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in italia ducubc ducubc buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti cum este considerata in romania daca lucrezi 12 luni cu contract de munca cu 40 ore pe saptamana in italia . se pune in ... (vezi toată discuția)