Lucrez in Italia si as dori sa stiu cum pot sa imi transfer ani lucrati din Romania in Italia dava este posibil?Sau de unde pot sa scot un act valabil de a presenta la institutele din Italia vechimea mea ? Am cartea de munca ,nu a multi ani pe ea pentru ca nu se prea gasea servici pe vremea aceea. Va multumesc!
Buna seara,
Vechimea nu se transfera de catre dvs. Pentru a primi pensie dintr-un stat al Uniunii Europene trebuie sa aveti un contract de munca aici in Italia si sa fi lucrat minim un an. In momentul in care indepliniti conditiile de pensionare in Romania pentru limita de varsta, luati in considetatie si anii de munca lucrati in Italia sau intr-un alt stat al Uniunii Europene. Veti anunta la Directia de Pensii ca ati lucrat aici si dansii vor cere statului italian toate informatiile care va sunt necesare.
La fel si pentru a primi pensie din Italia. Cand se ajunge la varsta limita de pensionare in Italia, va trebui sa faceti in nou demers tot prin Directia de Pensii din Romania, care se va ocupa sa obtineti pensia europeana din partea statului italian.