In iunie 1999 am avut o hotarire definitiva de condamnare la 3,6 ani pt art. 215 c.p. lit. 2,3.Am plecat din tara in Italia unde am obtinut residenta.In mai 2005 am fost arestat de biroul interpol din italia,in baza unei semnalari venite din Romania.Ulterior Romania a transmis cererea de extradare . Intre timp tribunalul italian mi-a schimbat privarea de libertate(inkisoarea) cu privare de libertate in regim de arest la domiciliu,in aseptarea judecarii cererii de extradare,care intre timp s-a judecat si tribunalul s-a pronuntat in favoarea extradarii.
As vrea sa stiu ,daca ma poate ajuta cineva,daca perioada in care am stat la arest la domiciliu in italia va fi computata din pedeapsa care am primit-o si daca de la acest arest incepe sa decurga un nou termen de prescriptie a executarii pedepsei.
Va multumesc anticipat pt ajutor
De unde ne scri ,din arest,nu avea cum sa te gaseasca interpolul ,condamnarile peste 5 ani se trimit la interpol,iar tu pentru o simpla inselaciune nu te cauta nimeni,o avut grija romani sa te vanda normal ar fi sa ti se deduca arestul,dar daca mai esti in Italia si ai pierdul,cere azil politic (sa nu fie la art. 200 ,ca ii abrogat),si te tot judeci ,mai sti poate nenorocitul de presedinte da o amnistie,ca bula inainte de 89 ,o facea in fiecare an,macar redozare,au spus nenorocitii ca pana nu dorm 3/4 in pat nu dau nimic,sa nu iasa hoti ca nu le ajunge lor sa fure,mult noroc
mersi pt raspuns mircea11.Deci pe mine m-au turnat ca am fost cu vreo 6 luni inainte la consulatul roman din milano pt. o declaratie de cetatenie ca sa imi reinnoiesc dreptul de sedere si probabil aia or fi trimis datele mele in Romania si aia d-acolo or fi trimis raspuns "vezi ca-i patat" cere-l acasa.probabil de aia m-au gasit.Ma interesez la avocatul meu de aci sa vad care ii treaba cu asilu .Mersi oricum pt raspuns Mircea11
nu cred ca intri la amnistia din 2002(cred),era parca pana in 5 ani,si pedepse care nu depasesc incadrarea juridica peste 15 ani,nu stiu exact,intereseazate,poate poti dovedi ca nu te/ai sustras(mai greu)dar mai sti,nu se stie nicioadata,daca fugi din Italia si ai deportare poate ii pentru toata UE,intereseazate,aia de la ambasada ti/au dat hrtiile sa aplici pentru cetatenie,nu stiu ce sfaturi sa/ti dau,dar daca te descurci si reusesti,te rog sa ma anunti si pe mine,sunt intr/un fel ca si tine ,nu chiar asa,voimir22@k.ro ,merci
nu intru la gratierea aia din 2002 ca m-am interesat atunci.De aci daca fug ma mai condamna si astia la vreo 6 luni pt evadare.Daca aflu ceva concret te anunt.Stiu ca acuma se schimba legea 302/2004 privind asistenta judiciara internationala in materie penala.Incearca sa te uiti pe acolo poate te ajuta.
Am gasit ceva ,poate te ajuta, legea 302/2004(cooperarea juridica internationala,in materie penala) MO. partea I nr. 594 , 1 iulie 2004, Art 18 si 73.bafta
Alte discuții în legătură
Extradarea
marinella
Arestat in Italia pt.o fapta savarsita in anul 2000 (16 ani).A executat 10 luni de arest preventiv in Italia in asteptarea extradarii.Am deschis proces ca sa ... (vezi toată discuția)