avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cetatean din UE lucreaza in Romania dar este platit de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cetatean din UE lucreaza in Romania dar este platit de catre o tara din afara EU - este legal?

Buna ziua,

Este o situatie mai deosebita in sensul in care cetateanul strain (nationalitate din UE) este administrator atat la SRL-ul romanesc cat si la societatea din afara UE - Elvetia mai exact. In acelasi timp firma elvetiana detine toate actiunile societatii din Romania.

Cetateanul strain este angajat la societatea din Elvetia si primeste acolo salariul si plateste toate taxele din acea tara in mod legal DAR isi desfasoara activitatea in Romania - locuieste aici si lucreaza la biroul romanesc din Bucuresti, coordoneaza intreaga echipa din Romania, dovezi multe evident exista gen emailuri, semnari acte etc. Munca depusa este aceea de director general.

Ce inseamna asta pentru srl-ul romanesc daca vine vreodata vreun control de la ITM si il gaseste lucrand la noi in tara desi isi primeste salariul de la firma-mama din Elvetia? Firma din Romania este pasibila de amenzi, de plata vreunor taxe salariale din trecut etc? Este vorba despre multi ani, mult peste 5 in total.

Multumesc anticipat pentru orice raspuns.
Ultima modificare: Marți, 29 August 2017
ContSters438547, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de prestari servicii intre pers.fizica si firma elvetiana Melidna12 Melidna12 Buna ziua, am o situatie la care nu gasesc legislatia. Poate a mai avut cineva astfel de situatie. Cum se poate face contract de prestari servicii intre o ... (vezi toată discuția)
Vama masinii din afara ue denisa_ramona denisa_ramona Buna Am cumparat o masina din afara UE din Elvetia de la un cetatean persoana fizica elvetian .M-ar interesa cine trebuie sa plateasca vama masinii.Eu ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara o garsoniera impreuna cu cetatean strain? justinesiclea justinesiclea Buna ziua! Sunt plecata din tara de cativa ani. As dori sa cumpar o garsoniera in tara in urmatoarele luni impreuna cu prietenul meu care are ... (vezi toată discuția)