avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... contract de prestari servicii intre pers.fizica si ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

contract de prestari servicii intre pers.fizica si firma elvetiana

Buna ziua,
am o situatie la care nu gasesc legislatia. Poate a mai avut cineva astfel de situatie.
Cum se poate face contract de prestari servicii intre o firma din Elvetia si o presoana fizica (neautorizata) din Romania? Se poate in primul rand? si daca da, ce presupune asta din parte partilor.
Presupun ca obligativitatea de a declara la finante din Romania din partea persoanei fizice...
DAR ce inseamna din parte firmei din Elvetia? are ceva complicatii sau chiar beneficii?
Sau mai este o varianta, contract de prestari servicii intre un cetatean maghiar si firma elvetiana avand in cedere ca cetatenii maghiari au drept de munca in Elvetia.

Ma ajuta orice idee.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Melidna12 , utilizator 11:37, 29 Mai 2013
Din punctul meu de vedere nu "merge" contractul de prestari de servicii cu persoana fizica romana; aveti nevoie de varianta contractului individual de munca, situatie in care contributiile sunt in sarcina societatii elvetiene.
Trebuie insa verificat daca cetatenii romani au drept de munca in Elvetia.
Varianta cea mai simpla este prestarea de servicii in baza unui contract incheiat intre societatea din Elvetia si persoana fizica romana organizata intr-o forma acceptata de legislatia romana (pfa, srl etc.)
Tocmai asta ar fi ideea sa nu fie nevoie de personalitate juridica organizata ci doar de colaborare in baza unui contract.
Persoanele cu cetatenie Romana nu au drept de munca in elvetia...sau ma rog, mai greu se paote rezolva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare in strainatate vs detasare transnationala Geri2021 Geri2021 Buna ziua! Ati putea oare sa ma ajutati cu lamurirea unei situatii neclare privind [b]detasarea transnationala[/b] vs [b]delegarea externa[/b]? O firma ce ... (vezi toată discuția)
Factura emisa de elvetia Gabriela1965 Gabriela1965 Buna ziua, O firma romaneasca, care activeaza in domeniul IT software, incheie un contract de prestari servicii cu o persoana fizica rezidenta (cetatean ... (vezi toată discuția)
Tva extracomunitar ContSters79137 ContSters79137 Ofer consultanta unei firme din Elvetia (tara non-UE) pentru niste probleme pe care le are in calitate de actionar la o firma din Romania. Urmeaza sa facturez ... (vezi toată discuția)