avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie prescrisa? Hartuire firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie prescrisa? Hartuire firma de recuperare

Buna ziua
Prietena mea are o problema si va roaga sa o ajutati cu sfaturi. Acum 10 -11 ani a avut un card de credit de cumparaturi de valoare mica. A platit o parte din suma imprumutata dar dupa aceea a parasit tara. Dupa o perioada mare de timp a revenit in Romania iar acum este hartuita constant de o firma de recuperare care se pare ca au cimparat dosarul de la vechea societate de credit. I-au majorat datoria initiala de la 300 de ron la 2000 de ron si o ameninta cu executarea silita. Intrebarea ei pentru dvs este daca se mai poate executa aceasta datorie avand in vedere ca exista posibilitatea prescrierii ei dupa atata timp.10 ani. Si ea a refuzat sa achite vreo transa catre ei( firma de recuperare). Va multumesc mult pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 21:34, 29 August 2017
În ce calitate acționează firma de recuperare,mandatar?Dacă nu s-au efectuat acte de întrerupere a prescripției, da după 3 ani de la ultimul act al creditorului, intervine prescripția.
Va multumesc mult pentru raspuns
Calitatea in care actioneaza e o arma cu doua taisuri. Dar asta este alta discutie. Dreptul creditoarei de a solicita executarea este posibil sa fie prescris, dar fara un studiu al documentelor nu se poate pronunta nimeni. In cazul in care se va demara exeutarea silita, poate depune contestatie la executare in termen de 15 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Firme recuperari creante cochintu cochintu buna ziua.am avut un debit catre romtelecom cateva facturi neplatite din anul 2011 in valoare de 1600 lei fiind intr-o situatie financiara foarte proasta la ... (vezi toată discuția)
Situatie recuperatori credit cristipatrick cristipatrick Buna ziua, In octombrie 2006 am luat un credit de nevoi personale de la o banca din Romania, rambursabil in 10 ani.De la sfarsitul anului 2007 sau inceputul ... (vezi toată discuția)