avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestare executare
Discuție deschisă în Executare silită

Contestare executare

Buna seara,

Rog mult suport in legatura cu o executare silita. Problema este ca a multor romani, Credit de nevoi personale obtinut in februarie 2013, neachitat la timp, ultima plata a ratei a fost in mai 2014, iar acum am primit somatie de la executor precum ca, daca intr-o zi nu achita suma (enorma) de 95.000 lei va proceda la executarea silita in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare. Va rog sa ma ajutati si sa ma indrumati. Mentionez ca aceasta creanta a fost cesionata catre KI Debt Service iar aceasta din urma este mentionata pe somatia executorului ca fiind creditoarea mea cu toate ca eu nu am primit nicio notificare de cesiune creanta (prin recomandata, cu confirmare de primire, asa cum se mentioneaza in contractul de credit pe care executorul mi l-a atasat la somatie). Pot face contestatie la executare asa cum am dreptul? Pot invoca prescriptia datoriei avand in vedere ca ultima plata a fost efectuata pe 21.05.2014 iar dosarul de executare este datat cu 24.08.2017?
Va multumesc mult pentru orice informatie/sfat!
Cel mai recent răspuns: LauraDorel , utilizator 11:52, 30 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contestatie la executare ,invocați si lipsa calității de reprezentant.
[ link extern ] /
Fara un ajutor de specialitate nu cred ca veti reusi sa contestati executarea. Indicat ar fi sa studiati actele si eventual sa apelati la specialisti. Conteaza si data la care debitul a fost declarat scadent anticipat. Nu doar ultima plata efectuata. Parerea mea este sa nu va apucati sa depuneti contestatie pana nu sunteti sigur. Aveti in vedere termenul de 15 zile de la data la care ati primit somatia.
Nu stiu data la care creditul a fost declarant scadent anticipat. Clauza din contract suna astfel “ Art 8 Declararea scadentei anticipate a Creditului. 8.1 banca este in drept sa solicite rambursarea imediata a creditului aprobat sau sa reduca cuantumul creditului aprobat in cazuri justificative, determinate d: - furnizarea de catre Imprumutat a unor date nereale si/sau prezentarii de acte justificative pentru creditul utilizat, a caror valoare nu corespunde celei avute in vedere la acordarea creditului, dupa expirarea unui termen de minim 5 zile calendaristice de la transmiterea de catre Banca Imprumutatului a unei notificari scrise, in acest sens. In cazul in care Imprumutatul nu efectueaza rambursarea conform solicitarii bancii, banca are dreptul sa inregistreze suma respectiva la restanta. – nerespectarea de catre Imprumutat a destinatiei Creditului; - nerambursarea la scadenta a Creditului si/sau neplata dobanzilor, comisioanelor, primelor de asigurare si a celorlalte cheltuieli care deriva din contract; - nerespectarea de catre Imprumutat a oricarei clause si/sau obligatii prevazute in contract.” Deci nu este mentionat niciun termen. Ma gandesc ca vor invoca Art. 2526 Dreptul la acţiunea în executarea prestaţiilor successive. Creditul este din febr 2012, ultimile 4 plati au fost cu datele – 05.08.2013, 05.11.2013, 05.12.2013 si 21.05.2014. Aici ar fi trebuit declarat creditul scadent anticipat? Inceputul anului 2014? Ulterior lunii mai 2014 creanta a fost cesionata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare de plata razvan22 razvan22 buna seara in mai 2012 am facut un credit la banca(credit nevoi personale) in valoare de 4500 lei si nu l-am mai putut achita ultima suma depusa a fost in ... (vezi toată discuția)
Cererea de investire cu formula executorie a unui contract de credit ancaho ancaho Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu privire la o contestatie la executare. Nu stiu sigur daca dreptul de a cere executarea silita a unui contract de credit s-a ... (vezi toată discuția)
Recuperari de creante, datorii, probleme cu bancile cristinapit cristinapit Va rog frumos sa-mi explicati daca prescriptia este intrerupta de somatie fara a fi urmata de executare silita. Mai explicit daca pentru un credit restant, pe ... (vezi toată discuția)