avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuz minor de a se muta cu mama în altă țară
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuz minor de a se muta cu mama în altă țară

Buna ziua, sunt divortata din 2008, am o fetita de 11 ani care mi a fost incredintata spre crestere si educare si ma aflu intr-o situatie atipica.in septembrie anul trecut, am plecat in strainatate, am facut tot posibilul sa iau fetita cu mine cat mai repede si aproape ca am reusit, doar ca, cu 2 saptamani inainte de plecare, fetita s-a razgandit. Aflata la tatal ei in programul de vizita, tata care timp de 8 ani nu a vizitat-o niciodata, dar caruia i s -a trezit interesul cand i-am spus ca iau fetita in strainatate, a ajuns (ajutata) la concluzia ca-i va fi mai greu in strainatate decat in tara, respectiv la tatal ei. In consecinta, fetita a refuzat sa mai vina cu mine, refuz gen poti sa faci ce vrei, pt ca nu ma razgandesc. As dori sa stiu cum procedeaza instanta in astfel de situatii, fetita nu vrea in ruptul capului sa paraseasca tara, desi timp de 10 luni a fost de acord, fara sa fac vreo presiune, pur si simplu voia sa fie acolo unde sunt si eu, doar ca in ultimul moment, tatal i-a spus ca poate ramane linistita la el, ca el o intelege, ca nici lui nu-i plac limbile straine etc... Intr-o astfel de situatie, judecatorul ar putea trece peste refuzul copilului, ar putea decide ca trebuie sa vina cu mine , chiar daca ea se inchide in baie cand vine vorba de plecare? Ma gandesc in acelasi timp la implicatiile psihologice pe care un eventual proces le-ar avea asupra fetitei...Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 30 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters422053 , utilizator 18:56, 1 Septembrie 2017
Va trebui sa derulati o procedura de executare silita care va necesita prezenta dvs. in Romania din cand in cand.
Va fi foarte complicat.
Poate ar fi bine sa apelati la avocat ca sa va sustina in demersuri si sa va explice pas cu pas ceea ce este de facut.

Va trebui insa sa veniti si prin tara chiar daca veti avea avocat angajat doar ca mai rar.
Inteleg ca procedura juridica este complicata, insa ce ma intereseaza mai mult este efectul asupra fetitei, adica toate procedurile acestea vor face mai mult rau decat bine ? Poate intelege un copilas de 11 ani ca lupt pt ea si nu contra ei ? Pana acum, tot ce am incercat sa fac pt a o aduce la mine, a avut efect invers, mai mult am indepartat-o, ma percepe ca fiind o mama rea, care o forteaza , chiar daca, ma repet, a fost tot timpul de acord cu plecarea...pana-n ultimul moment...Va multumesc pt raspuns!
Ultima modificare: Marți, 29 August 2017
ContSters422053, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema dvs. este că domnul tată a simţit mirosul de bani.Fiindcă fetiţa refuză să plece cu dvs., cu toate demersurile ce le veţi face , nu veţi reuşi să o luaţi cu dvs.
Soluţia practică ar fi să fiţi aici, în ţară, să vină fetiţa să locuiască cu dvs., aşa ca mai înainte,apoi, când i-a mai trecut stresul plecării, să o luaţi cu binişorul.
Cred că această soluţie vă este imposibilă, fiindcă aveţi acolo loc de muncă şi un alt început de drum , dar, din păcate, fetiţa aţi pierdut-o. Orice încercare de a o lua o va îndepărta mai mult de dvs.
Veţi plăti pensie alimentară 25% din venitul dvs. legal , dacă lucraţi cu contract de muncă,
Exact, am inceput un nou drum cu care toata lumea a fost de acord, cand am plecat, cand am demisionat din tara etc...in tara fetita nu mai vrea sa locuiasca unde locuiam inainte sub nicio forma, iar eu nu mi permit sa schimb localitatea nu am banii necesari, ca sa nu mai spun ca m as intoarce intr un loc din care am plecat pt ca era f greu de trait cu 1200 lei pe luna....am decis in ciuda a tot sa pastrez cu tatal si sotia lui o relatie stransa pt binele copilului, insa copilul meu nu mai e acelasi, de cand locuieste la el s-a schimbat enorm, iar cand l am rugat sa duca fetita la psiholog, mi a raspuns ca de ce, ca sa faca ce vreau eu? Deci acelasi tata care sustine ca indeamna fetita sa vina la mine, in acelasi timp ce face? Manipuleaza,ii cumpara lucruri scumpe, ii permite obraznicii etc, iar eu am ajuns sa ma rog de el sa nu distruga tot ce am construit in 11 ani in care el a lipsit...ce mi a ramas de facut, sa sper ca va deveni f greu pt el sa creasca un copil pubertin, sa sper ca fetita va intelege ca nicaieri nu e mai bine decat langa mama ei pe care pana mai ieri o adora? Cand tatal ei credea ca am nevoie de acordul lui ca sa scot fetita din tara, ma ameninta ca nu mi l mai da, desi a fost de acord initial, cand i am spus ca de fapt nu am, e dezinformat, mi a raspuns ca oricum fetita nu vrea, adica vrea cand e in interesul lui, dar nu si cand e in al meu, deci problema a pornit de la el, si atunci cum sa inteleaga un copil ca e manipulat, un copil care a ajuns sa l perceapa pe tatal ei ca fiind un print, pt ca i sufla n coarne, iar pe mama ei vrajitoarea cea rea, pt ca vrea s o educe corespunzator ?

[nu apasati pe citeaza daca nu e necesar, multumesc
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2017
gi-jane2, moderator
Ar trebui sa reveniti in tara, de cand sunteti plecata si fetita cu cine a ramas?
In opinia mea,slabe sanse sa obtineti ce va doriti chiar in instanta. Nu va fi traumatizant insa un dosar pentru copil, mai degraba pentru dv. Si ca sa obtineti inapoi copilul e necesar sa va intoarceti.

Alte discuții în legătură

Executare silita minori ContSters372480 ContSters372480 buna seara as avea si eu o intrebare avem si noi o executare silita pentru un minor de 6 ani tatal si bunici refuza sal dea si il influenteaza sa nu mearga ... (vezi toată discuția)
Pot sa ma întorc in străinătate ? Nico_ Nico_ Buna , eu de puțin timp m-am întors din străinătate inpreuna cu familia mea (soțul si fatita noastră de 11 ani ) cei drept am avut câteva probleme in ... (vezi toată discuția)
Am o minima sansa sa imi pot lua fetita langa mine? elenazahiu elenazahiu :help:drepturile mamei asupra copilului rezultat dintrun concubinaj (vezi toată discuția)