avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decontare transport de la si la locul de munca cu auto ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decontare transport de la si la locul de munca cu auto propriu

Buna ziua,
Va rog respectuos sa mi raspundeti la 4 interpretari ale unui CCM in coroborare si cu celalte prevederi legale privind decontarea transportului cu auto propriu de la resedinta la locul de munca.
1. Decontarea transportului prevazut intr-un CCM de la localitatea de resedinta la si de la localitatea in care se afla locul de munca al salariatului, reprezinta un drept sau o facilitate acordata salariatului?.
2. Tinand cont si de prevederile legea 215/2001 privind administraţia publică locală, in care se precizeaza ca Municipiu Bucureste este impartit in subdiviziuni administrative, iar funcţionarea primăriilor sectoarelor se realizeaza în condiţiile funcţionării primăriilor comunelor şi oraşelor( localităţilor), Sectoarele fiind asimilate localitatilor, in cazul in care locul de munca al unui salariat este un Sector al Municipiului Bucuresti, iar localitatea de resedinta este in alt judet (Prahova, Dambovita), localitatea locului de munca ce este indicata in CCM pentru decontarea transportului o reprezinta Sectorul sau Municipiul Bucuresti, Daca un salariat locuieste intr-un Sector si lucreaza in alt Sector ar dreptul sa beneficieze de decontarea transportului.
3. Daca un salariat este angajat la o institutie publica care este organizata pe sediul central,regionale, sectii, cantoane, etc., este legala si nediscriminatorie urmatoarea precizare din CCM : "contravaloarea carburantului nu se acorda salariatilor din cadrul sediului central si regionalelor", precizare nou introdusa intr-un CCM ce a condus la neacordare decontarii transportului, ce initial a fost acceptata?
4. In concret sunt salariat al unei institutii publice(ce administreaza bani publici, salariile fiind din venituri proprii ale institutiei), care efectueza naveta zilnica la locul de munca, un sector al Municipiului Bucuresti, dintr-un judet limitrof acestuia la circa 70km. Pe ruta domiciliu - locul de munca(judet limitrof - sector 6 ), nu exista operatori de transport. Pe ruta domiciliu - alt sector(opus celui aferent locului de munca), exista operator de transport dar durata si graficul orar nu-mi permite respectarea programul de lucru. Pana in acest moment am beneficiat de decontarea transportului dupa formula - distanta de transport x 0.45lei/km x nr. de zile lucrate, dar in nou CCM au fost introduse cateva precizari, printre care "contravaloarea carburantului nu se acorda salariatilor din cadrul sediului central si regionalelor", eu fiind angajat la o regionala a institutiei. Fata de cele mai sus mentionate mai am dreptul la decontarea transportului efectuat cu auto personal,
Va multumesc anticipat, si astept daca se poate niste raspunsuri cu indicari ale prevederilor legale pe care le pot folosi.
Ultima modificare: Marți, 29 August 2017
danielpredaionut, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:27, 30 August 2017
Decontarea este o facilitate si nu un drept.

Salariatul care lucreaza in alt sector si domiciliza in altul poate beneficia de decontarea navetei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare naveta misu1972 misu1972 Buna ziua, Revin cu acest subiect deoarece naveta mi-a fost decontata partial si dupa ce am trimis prin avocat o notificare C.A si directorului,acestia au ... (vezi toată discuția)
La cati km - se deconteaza transportul unui angajat ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns: - la cati km - se deconteaza transportul unui angajat ? Nu avem in Regulament intern vreo prevedere in ... (vezi toată discuția)
Angajator - plata transport angajati ? oanaportar oanaportar - ART. 21 Cod fiscal. Cheltuieli – Cheltuieli deductibile limitat alin. 3 Urmatoarele cheltuieli au deductibilitate limitata: c) cheltuielile sociale, ... (vezi toată discuția)