C.i.m. a incetat pe 31.07.2017 ?
OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor :
Art. 2.
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
...
Cele 12 luni eligibile pentru CCC pot fi cumulate de la mai multi angajatori , nu numai de la unul singur.
2. Asadar, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
3. Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui raport de munca activ. Prin urmare, incetarea c.i.m nu influenteaza dreptul de a beneficia de indemnizatia CCC.
Nu sunt 12 luni, poate a lucrat și înainte. Pentru câteva zile, pana la împlinirea celor 12 luni,risca sa fie plimbată de la angajator (care nu mai are competenta) la casa de pensii.