avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Arendaș, cumpărare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Arendaș, cumpărare teren

Buna ziua! Doresc sa cumpar un teren extravilan si am facut contract de arenda cu vanzatorul. Au iesit toate actele dar vanzatorul nu prea mai vrea sa ne vanda noua. Are alternative desi suntem arendasi pe 5 ani? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: constantine79 , utilizator 16:27, 31 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti drept de preemptiune, in calitate de arendas.
Proprietarul este obligat sa va notifice oferta de vanzare. Daca nu o acceptati in 30 de zile poate sa o vanda altcuiva, in acealeasi conditii pe care vi le-a propus dvs
Ultima modificare: Miercuri, 30 August 2017
AvTudor_com, utilizator
De contractul meu de arenda nu se mai tine cont? Notarul poate emite contract de vanzare-cumparare daca terenul este arendat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire la notar ContSters359110 ContSters359110 verisoara mea spune ca are de la unchiul meu( tatal ei inca in viata) imputernicire de la notar , cum ca, poate sa vanda un teren parte a unchiului meu. ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol AdrianaBal AdrianaBal Doresc sa vand 2 ha teren agricol aflat sub contract in arenda...Arendasul nu este de acord si nu semneaza notificarea si nu vrea sa cumpere terenul la pretul ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am ajuns in pasul in care arendasul si arendatorul ... Myshtic Myshtic Buna seara. Am ajuns in pasul in care arendasul si arendatorul trebuie sa se prezinte la notar pt a se incheia actele de vanzare-cumparare asupra terenului. ... (vezi toată discuția)