avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Client in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Client in insolventa

Buna ziua,
Avem un client persoana juridica la care s-a inceput procedura de insolventa in luna februarie, 2017.
Au omis sa inregistreze o factura (de prestari servicii, primita si semnata de ei), emisa in luna decembrie, anul trecut 2016, inainte sa se inceapa procedura de insolventa, noi nefiind notificati asupra faptului ca avem dreptul sa depunem cerere pentru admiterea creantelor.
Ei sustin ca vor sa plateasca factura, dar nu pot inregistra in contabilitate nicio factura emisa inainte de deschiderea procedurii de insolventa.
Ne solicita sa stornam factura emisa initial si sa emitem o noua factura cu data curenta.
Noi consideram ca nu este corect sa stornam o factura de servicii, mai ales ca aceasta a fost semnata de ei, si in plus ei nu ar inregistra nici factura de storno din moment ce nu au ce storna, rezultand ca ar fi diferente intre declaratiile 394 depuse.
Va rog sa ma sfatuiti, cum ati proceda intr-o asemenea situatie.
Va multumesc anticipat pentru orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 23:07, 30 August 2017
Cred că cel mai bine ar fi să solicitați înscrierea la masa credală și repunerea în termen pentru a putea promova o astfel de solicitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Client intrat in insolventa. office.smartpoint office.smartpoint Firma mea are o factura de prestari servicii emisa (neincasata) catre un anume client, in valoare de 1200 lei. Pe data de [b]25.08.2009 [/b]primesc o ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007 creanta certa lichida si exigibila - speta byby byby Am urmatoarea speta Intre doua societati a fost incheiat un contract de prestari servicii... In baza acestui contract au fost emise trei facturi 1,2,3 si o a ... (vezi toată discuția)
In anul 2020 societatea noastra a avut un anumit furnizor de ... mirica.iulia mirica.iulia In anul 2020 societatea noastra a avut un anumit furnizor de energie electrica. Valabilitatea contractului a incetat la data de 31.12.2020.Incepand cu ... (vezi toată discuția)