Am urmatoarea speta
Intre doua societati a fost incheiat un contract de prestari servicii...
In baza acestui contract au fost emise trei facturi 1,2,3 si o a patra factura storno.
Dintre toate aceste facturi numai cea storno emisa pentru stornarea unor sume din facturile 1,2 si 3 este semnata de societatea debitoare.
Cum apreciati semnarea facturii storno?!?! Instrument valabil sau nu pentru admiterea unei actiuni intemeiate pe OUG 119/2007. Mai exact este aceasta factura storno acceptata prin semnatura, factor ce da creantei ramase prin stornare caracter cert?!?!
Art. 2. — (1) Prezenta ordonanta de urgenta se aplica creantelor certe, lichide si exigibile ce reprezinta obligatii de plata a unor sume de bani care rezulta din contracte comerciale.
sa inteleg ca factura storno stinge partial cele 3 facturi care pana acum sunt necontestate,
consider ca factura storno atesta existenta celor 3 facturi anterioare emise in baza contractului
exact, factura storno, confirmata prin semnatura de societatea debitoare specifica in mod concret faptul ca sunt stornate valori al facturilor 1,2,3. In consecinta va rog sa apreciati daca certitudinea creantei ramase din facturile 1,2.3 este de necontestat.
posibilitatea ca un debit sa fie contestat exista intotdeauna, dar art 9 al ordonantei spune ca in cazul in care este contestat acest debit instanta trebuie sa verifice daca contestatia este intemeiata,
pentru serviciile prestate exista un proces vb de predare primire, de punere in functiune sau orice alt document care sa ateste ca v-ati achitat de obligatiile contract?
din punctul meu de vedere, daca factura storno este semnata, le recunoaste implicit existenta celorlalte facturi, asupra debitului revenindu-se din diverse motive, dar la momentul discutiilor s-a acceptat de ambele parti ca parte din debit trebuie stornat si restul ramane de plata, reprezentand contravaloare servicii
Refuz corespondenta
utc
Am un debitor care refuza sa primească corespondenta de la societatea noastră. in corespodenta sunt facturile de prestari servicii. ce este de făcut?
pot ... (vezi toată discuția)