avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general control finante - imi da jos facturile la furnizori ?!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

control finante - imi da jos facturile la furnizori ?!

Buna ziua,
In urma unui control fiscal, finantele vor sa-mi dea jos facturile fiscale la aproape toti furnizorii pe 2 ani ( 2010, 2011) pe motiv ca nu este completat la client nr. de stada, sau srada. Mentionez ca am completat, stampilat si semnat ulterior (in timpul controlului) la furnizori toate facturile, astfel incat acum sunt complete. Finantele doresc sa fac storno la toate facturile si sa mi se refactureze din nou, deoarece ei nu accepta aceste corectii. Este corect faptul ca ei nu accepta corectiile?

Cel mai recent răspuns: olan_andreea , utilizator 16:49, 9 Mai 2012
Sunteti siguri ca ati inteles exact ce vor cei de la finante?Este anormal sa stornati dvs.facturile mai ales daca este cumva vorba de aprovizionare cu marfa.Nu ati precizat domeniul in care activati.
comert en-gross si en-detail. Ei vor sa storneze facturile pe motiv ca nu accepta corectarea lor (includerea numelui de stada si a numarului de strada) efectuata in timpul controlului. Corectiile ai stampila si semnatura furnizorului.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2012
olan_andreea, utilizator
www.avocatnet.ro/content/art...
Aveti aici un material privind corectarea facturilor.
stornez pe baza de facturi furnizor cu minus care o sa cer sa mi se intocmeasca.
Nu inteleg totusi de ce nu-mi accepta modificarile (tinand cont ca e vorba doar de numele strazii incomplet la client) semnate si stampilate de furnizor.
Va multumesc mult.
stiu ca este aberanta chichita cautata si gasita la dvs.Nu gasesc lucruri majore la firmele evazioniste( nu stiu si/sau nu vreau sa le gaseasca) si atunci este mai rapid sa caute" virgulele" din context.DAR aveti (1) Pentru exercitarea dreptului de deducere a taxei, persoana impozabilã trebuie sã îndeplineascã urmãtoarele condiþii:
a) pentru taxa datoratã sau achitatã, aferentã bunurilor care i-au fost ori urmeazã sã îi fie livrate sau serviciilor care i-au fost ori urmeazã sã îi fie prestate în beneficiul sãu de cãtre o persoanã impozabilã,
sã deþinã o facturã emisã în conformitate cu prevederile
art. 155;

b) pentru taxa aferentã bunurilor care i-au fost ori urmeazã sã îi fie livrate sau serviciilor care i-au fost ori urmeazã sã îi fie prestate în beneficiul sãu, dar pentru care persoana impozabilã este obligatã la plata taxei, conform art. 150 alin. (2) - (6), sã deþinã o
facturã emisã în conformitate cu prevederile art. 155 sau documentele prevãzute la art. 1551 alin. (1);
Si atunci, daca nu indepliniti conditia art.155( ce contine obligatoriu factura) nu va recunoaste factura ca si document justificativ in contabilitate.M-am luptat si eu cu Garda pe o tema asemanatoare si..... atat( nu avem castig de cauza)

Alte discuții în legătură

facturi incomplet intocmite olan_andreea olan_andreea Buna ziua, In urma unui control fiscal, finantele vor sa-mi dea jos facturile fiscale la aproape toti furnizorii pe 2 ani ( 2010, 2011) pe motiv ca nu este ... (vezi toată discuția)
Urgent- retur marfa louisa louisa Va solicit ajutorul intr-o problema delicata. Intr-un proces privind un debit existent debitorul afirma in instanta ca marfa ce i-a fost livrata a fost ... (vezi toată discuția)
Storno fact cu tva 19% clausinaci clausinaci DOUA FIRME CARE AU CONTROL DE LA FINANTE NE-AU RUGAT SA FACEM STORNO (OCTOMBRIE 2010 ) LA FACT DIN ANUL 2008 (GRESEALA NU ESTE LA TVA SAU LA BAZA ESTE PENTRU ... (vezi toată discuția)