Buna ziua,
In urma unui control fiscal, finantele vor sa-mi dea jos facturile fiscale la aproape toti furnizorii pe 2 ani ( 2010, 2011) pe motiv ca nu este completat la client nr. de stada, sau srada. Mentionez ca am completat, stampilat si semnat ulterior (in timpul controlului) la furnizori toate facturile, astfel incat acum sunt complete. Finantele doresc sa fac storno la toate facturile si sa mi se refactureze din nou, deoarece ei nu accepta aceste corectii. Este corect faptul ca ei nu accepta corectiile?
Este adevarat ca legea obliga la completarea facturilor la toate rubricile din formularul tipizat, chiar daca la plata cu numerar completarea contului bancar pare absurda, de exemplu.Cred ca este un exces de zel, dar au acoperire in lege. Daca fiscul doreste stornarea facturilor cu data emiterii, atunci urmareste incasarea de TVA. Mai omeneste ar fi fost aplicarea unei amenzi.
Am nevoie de un sfat
JENIFER
O firma a facturat niste paleti din lemn,pe care ii voi returna.cei de acolo nu doresc safaca o factura de storno,ci eu sa-i facturez paletii la celasi pret.Am ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-urilor acestora.