avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general am nevoie de un sfat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

am nevoie de un sfat

O firma a facturat niste paleti din lemn,pe care ii voi returna.cei de acolo nu doresc safaca o factura de storno,ci eu sa-i facturez paletii la celasi pret.Am voie sa fac acest lucru,sa-i revind paletii la celasi pret ca cel de pe factura lor?
Cel mai recent răspuns: ContSters51068 , utilizator 23:31, 29 Noiembrie 2008
Din ce motiv refuza sa faca stornarea?
Spun ca ei nu lucreaza asa,sa fac eu factura si imi returneaza banii.
Faceti-le factura,daca deja le-ati dat si banii ca trebuie sa-i incasati dumneavoastra (adica faceti si chitanta).
Mie mi se pare cam suspecta operatiunea.
Inregistrările şi raportările contabile trebuie să ofere o imagine clară, sinceră, fidelă şi completă.

Ori refacturarea catre furnizor nu este o operatiune comerciala, poate fi anulata de fisc si sa pierdeti TVA.
Operatiunea este falsa, nu corespunde realitatii.
Incalca principiile contabile fundamentale.

Nu-i asa?

Alberto Kurtyan

Furnizorii au procedat gresit din prima, nu e de vina clientul care trebuie sa returneze ambalajele..

Alte discuții în legătură

Returnare marfa data cu bon fiscal Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti in cazul in care vand marfa unei persoane fizice, cu Bon Fiscal, iar acesta imi returneaza marfa din motive intemeiate cand ... (vezi toată discuția)
Numerotare facturi, mai multe puncte de lucru ramona231 ramona231 2 magazine, vanzare cu amanuntul, cu programe de gestiune fiecare. Atunci cand clientul solicita factura sau returneaza un produs se intocmesc facturi. ... (vezi toată discuția)
facturi incomplet intocmite olan_andreea olan_andreea Buna ziua, In urma unui control fiscal, finantele vor sa-mi dea jos facturile fiscale la aproape toti furnizorii pe 2 ani ( 2010, 2011) pe motiv ca nu este ... (vezi toată discuția)