2 magazine, vanzare cu amanuntul, cu programe de gestiune fiecare. Atunci cand clientul solicita factura sau returneaza un produs se intocmesc facturi. Problema este la retur, pentru ca programele de la magazine nu permit facturi de stornare, asa ca se face doar NIR storno, urmand ca la inregistrarea in contabilitate sa generez eu aceste facturi. Si aici apar diferente la numerotarea facturilor.
De ex.: vine clientul si cere factura pe langa bon. I se da factura nr. 1. Apoi mai vin 2 clienti si returneaza produse. Acolo se face Nir storno, eu cand le introduc fac si facturile storno, numarul 2 si numarul 3. Vine urmatorul client care cere factura pe langa bon. I se da factura numarul 2. Eu nu am cum sa o inregistrez cu numarul asta, ca deja l-am folosit la factura de retur. Cum sa procedez??? Mentionez ca programul pe care il utilizez nu accepta serii, doar numere, care niciodata nu se pot repeta. Poate e ceva banal pt. unii, dar eu chiar as vrea sa stiu cum sa procedez corect.
Multumesc!
Nu stiu ce fel de program folositi, dar in mod normal ar trebui sa fie posibil. Va sugerez ca pentru facturile storno sa deschideti o gestiune diferita, cu numere diferite.