avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului din concubinaj si tatăl străin..
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului din concubinaj si tatăl străin..

Buna...am un băiețel de aproape 5 ani,tatăl lui e bulgar,nu am fost căsătoriți,băiețelul trăiește de 3 ani cu mine,tatăl neplătind nimic,nu ne ajuta cu nimic,noi locuim in Germania...problema este ca tatăl ma amenință ca imi ia copilul atunci cand crede ca vreau sa imi refac viata,nu ma lasa sa fac nimic fara acordul lui,imi vorbește foarte urat..eu lucrez in Germania si imi întrețin copilul singura de 3 ani...ce sanse ar fi ca el sa imi ia copilul???va mulțumesc....ce pot face sa nu ma mai amenințe si sa imi inainte bage frica in mine???
Are certificat de naștere romanesc? Ce cetățenie are copilul?
Are certificat bulgar si pașaportul la fel pentru ca tatăl nu a fost de acord sa ii facă românesc deși are dreptul,nu a vrut sa semneze..
Cetățenia din câte stiu dupa naștere arata ca ii roman deși nu are acte românești..
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2017
gi-jane2, moderator
După mama I se acorda cetățenie romana pe care trebuie s-o obțineți .Părintele cu cetățenie romana,trebuie sa ceara.transcrierea certificatelor de nastere straine în registrele civile de la ultimul domiciliu pe care l-au avut sau îl au în tara, pentru a obtine, pentru copii lor, certificate de nastere romanesti.
Acte necesare
- certificatul de nastere original si o copie xerox legalizata a acestuia;
- traducerea în limba romana a certificatului, autentificata de un notar public din Romania;
- copia xerox a cartii de identitate a parintelui care solicita transcrierea certificatului strain de nastere;
- adeverinta de domiciliu pentru cetatenii romani cu domiciliul legal în strainatate- eliberata de Biroul Evidenta Populatiei local;
- copia xerox legalizata a certificatului de casatorie al parintilor (daca este cazul);
- declaratie pe proprie raspundere data la notar, în cazul în care la rubrica numele de familie al mamei este trecut numele de fata, din care sa reiasa faptul ca poarta nume comun cu al tatalui ( cazul în care nasterea s-a produs în Ungaria, Italia ,Bulgaria etc.
Ultima modificare: Joi, 31 August 2017
avvalentina, utilizator
Mulțumesc pentru ajutor,vreau sa ii fac si verificat românesc aici la ambasada in Germania,dar eu as dori sa stiu ce sanse are tatăl sa câștige custodia copilului in cazul in care merge in instanța..multumesc
Dacă nu va grăbiți sa intrați în legalitate,are.Actele se pot depune și în Germania la Consulat.

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere romanesc pt copil nascut in ghana io89 io89 Buna ziua. Locuiesc in Ghana cu logodnicul meu ghanez si urmeaza sa nasc in Decembrie 2017. Care sunt pasii care trebuie urmati daca hotarasc sa nasc in Ghana ... (vezi toată discuția)
Cum sa-i fac actele copilului meu fara actele tatalui ciucasraluca ciucasraluca buna ziua ma numesc raluca si am un baietel de un an si 2 luni nascut in spania si recunoscut de tatal acolo. am venit cu baietelul meu in tara pt ca nu am ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat de nastere romanesc ALUNDRA09 ALUNDRA09 Buna ziua, avem un baietel de 1 an de zile,nascut in Franta.Deoarece dorim sa facem o vacanta in Romania,ne intereseaza actele necesare pentru obtinerea ... (vezi toată discuția)