avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contributii salariat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contributii salariat

As dori sa cunosc daca Decretul 389/11.10.1972 prin care se impunea contributia de 3% aplicabila la veniturile totale realizate de salariatii persoanelor juridice , etc , avea caracter obligatoriu atat ptr firma cat si ptr salariat sau numai ptr firma ?
Informatia imi este utila in incercarea mea de a valorifica veniturile realizate in acord global la calcul pensie .
Ultima modificare: Joi, 31 August 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:30, 1 Septembrie 2017
Decretul nr. 389/1972 cu privire la contribuția pentru asigurările sociale de stat
[ link extern ]

Legea nr.49 din 25 mai 1992 pentru modificarea şi completarea unor reglementari din legislatia de asigurari sociale
- modificare Decret 389/1972
[ link extern ]

OUG nr.2 din 1 februarie 1999 privind modificarea şi completarea Decretului nr.389/1972 cu privire la contribuţia pentru asigurările sociale de stat, modificat şi completat prin Legea nr.49/1992 pentru modificarea şi completarea unor reglementări din legislaţia de asigurări sociale
[ link extern ]

Orice act normativ este obligatoriu. În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie asigurari sociale in caz de conc.medical pentru ingrijire copil doina99 doina99 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cat era contributia CAS ,in caz de CM pentru ingrijire copil pana la 1 an in perioada 1995-1996. Multumesc (vezi toată discuția)
Buna seara .contributivitatea se plătea şi la veniturile plătite ... aser aser Buna seara .Contributivitatea se plătea şi la veniturile plătite la aplicarea unui Brevet de Inventie intrun institul sau nu ? Am primit bani 5 ani ... (vezi toată discuția)
Adeverinta obtinuta de la unul din angajatorii mei aferenta perioadei ... Gabdia Gabdia Adeverinta obtinuta de la unul din angajatorii mei aferenta perioadei 1996-2000 mentioneaza prime ocazionale la care se face observatia ca nu s-a calculat si ... (vezi toată discuția)