avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Refuzul de a raspunde intrebarilor puse de instanta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Refuzul de a raspunde intrebarilor puse de instanta

Intr-un dosar penal (accident de circulatie), instanta a adresat doua intrebari comandantului IPJ (un judet), daca a fost prezent criminalist la fata locului, sau nu...si daca nu a fost, din ce motive nu a fost. Acesta refuza (in scris) sa raspunda la cele doua intrebari. Am raspunsul luat din dosar. Individul in cauza ataseaza procedura de cercetare la fata locului si lasa la latitudinea instantei sa se pronunte. Atat.
Ma intereseaza, legal, ce infractiune comite!

Oricum i-am facut deja plangere penala pentru ABUZ IN SERVICIU si FAVORIZAREA FAPTUITORULUI. Ma intereseaza si alte articole din CP unde se poate incadra fapta de a refuza sa raspunda intrebarilor instantei....
Iar la urmatorul termen ma intereseaza daca pot solicita instantei sa fie amendat.
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 31 August 2017
AlfaBetaOmega, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlfaBetaOmega , utilizator 09:27, 10 Octombrie 2017
Faptul ca nu raspunde la intrebarile instantei nu constituie infractiune,nu sunt intrunite elementele constitutive ale niciunei infractiuni.
S-a aflat motivul refuzului. Criminalist a fost, a facut fotografii.....dar fotografiile au disparut ulterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea probele video-audio in proces penal omega1969 omega1969 Buna seara, Am nevoie de o lamurire. Pot folosi in instanta, ca si probe, discutii filmate cu camera ascunsa? Ma refer strict la discutii dintre mine si ... (vezi toată discuția)
Abuzul în serviciu versus neglijenþa în serviciu amcteam amcteam Rog frumos sa-mi explice si mie cineva avizat care este diferenta corecta dintre aceste 2 infractiuni. (vezi toată discuția)
Clasare dosar penal markomarius1 markomarius1 Buna seara, Cine mi-ar putea oferii niste lamuriri cu privire la un dosar penal in care am calitate parte vatamata: -am suferit un accident rutier, fiind ... (vezi toată discuția)