avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Atributii consiliul local
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Atributii consiliul local

Se doreste extinderea terenului sintetic de fotbal intr-o localitate ,caz in care Consiliul local ar dori cumpararea unui teren (proprietatea personala a unui localnic)alaturat terenului sentetic de fotbal in vederea extinderii lui.In baza carui temei legal Consiliul locala ar putea cumpara acest teren de la persoanele care au alaturat teren.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:12, 3 Octombrie 2009
De regula, ca temei legal , exista exproprierea pentru cauza de utilitate publica. Nu stiu insa in ce masura extinderea unui teren de footbal indeplineste aceasta conditie. Proprietarul terenului va fi , desigur, despagubit.
In baza unui referat de specialitate, din care sa reiasa necesitatea achizitionarii terenului in cauza, in baza unei hotarari a Consiliului local, se face achizitie directa pentru terenul necesar extinderii. Conform legii (art. 13 din OG 34/2006), achizitionarea de imobile este exceptata de la prevederile organizarii de licitatie publica/alta procedura de achizitie publica - exista si un punct de vedere oficial al ANRMAP.
Terenul cumparat va deveni domeniu privat al localitatii. Pretul se negociaza la valoarea zonei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere teren in domeniul public DanielCariga DanielCariga Bună ziua. Terenul aferent locuinței mele este de 1100 mp conform CF-ului. Primăria m-a obligat să împrejmuiesc doar 940 mp spunând că restul va fi ... (vezi toată discuția)
O scrisoare care ma ingrijoreaza - cedare cota parte pentru drum emanuellen emanuellen Buna ziua, Paste fericit,ma bucur ca existati, Am primit o scrisoare de la primaria Chinteni care ma ingrijoreaza si as vrea sa stiu ce am de facut. O sa ... (vezi toată discuția)
Licitatie vanzare vin vrac mihaela claudia mihaela claudia Buna ziua Am rugamintea de a ma ajuta cu privire la formularea unui caiet de sarcini privind licitarea prin vanzare a vinului vrac si legiile in baza careia ... (vezi toată discuția)