avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare bloc - pot fi obligat sa montez detector ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare bloc - pot fi obligat sa montez detector de gaze in bucatarie? Daca refuz, mi se pot taia gazele?

Multumesc pentru raspunsurile la prima mea intrebare.
Revin deoarece mai am o problema ...
Acum administratia doreste sa ne monteze obligatoriu detectoare de gaz in toate bucatariile (au aflat, cam tarziu ce e drept, ce s-a intamplat la Londra cu blocul acela imbracat in polistiren..)
Eu si alte 15 apartamente am refuzat sa facem acest lucru. Nu stiu ce motive au ceilalti, dar eu abia am varuit si reparat peretii dupa distrugerile si vandalizarea facute de firma de termopane care mi-a daramat toti peretii cand a montat geamurile. Nu am bani de aruncat pentru alte reparatii si alta zugraveala.
Administratia ne ameninta ca ne taie gazele la bucatarii daca refuzam!
Intrebarea mea - e legal sa faca acest lucru? Ne poate lasa fara gaze la bucatarie in propriile apartamente daca nu dorim sa montam aceste detectoare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bogdan1459 , utilizator 20:19, 11 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se sparge nimic, vi-l lipește Undeva sus și vi-l baga în priza. Dacă nu exista priza sus, puneți firul prin canalet.
Sunteți obligați prin lege sa aveți senzor, nu puneți, rămâneți fără gaz.
Cititi in evenimentul zilei :ȚEAPĂ pentru milioane de români. Instalarea obligatorie a DETECTOARELOR de GAZE, o afacere ilegală de peste 100 de milioane
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2017
ContSters429609, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Importanta si necesitatea existentei senzorului este dovedita inclusiv de situatiile in care scurgerile de gaze au generat incendii sau explozii
Constientizati importanta si necesitatea senzorului de gaz care corect instalat poate face diferenta intre viata si moarte
Normele in vigoare impun obligativitatea instalarii de senzori de gaze-in lipsa caruia nu se mai acorda autorizatia de functionare
Gasiti aici precizari suplimentare:
[ link extern ] /
Deci...nu am inteles nimic!
Pe de o parte, cei din blocuri construite inainte de 2009 nu trebuie sa puna detectoare de gaz daca nu au defectiuni si daca nu s-a intervenit/modificat coloana de gaze. Blocul in care stau e din 1967, nu a avut nici o defectiune si nu s-a facut nici o interventie/modificare la coloana de gaze. Inseamna ca nu ar trebui sa pun detectorul.
Pe de alta parte, daca am termopane la bucatarie trebuie sa pun detector. Firma de reabilitare tocmai mi-a pus termopane la bucatarie. Insemana ca ar trebui sa pun detectorul.
Adica... cum ramane?
Sunt eu mai greu de cap, sau cei care au facut legea sunt un pic retardati?
Poate imi explica si mie cineva, asa, mai clar...

Alte discuții în legătură

Detectoare gaz obligatorii catalinntn catalinntn Buna ziua, Asi dori sa stiu daca incepind de anul acesta, exista obligativitatea montarii detectoarelor de gaz si la utilizatorii care nu au decat un ... (vezi toată discuția)
Instalare senzor gaz si electrovalva Rozalia99 Rozalia99 Buna ziua, Administratorul blocului in care locuiesc a apelat la o firma autorizata pt. ca sa monteze electrovalve cu senzori pt. depistarea scurgerilor de ... (vezi toată discuția)
Montare detector si senzor pentru gaz - abuz sau necesitate? montecassino montecassino Acum cateva zile s-a produs o avarie la o vecina pe scara mea: a sunat la gaze schimbarea racordului de la aragaz ca se simtea un iz de miros de gaz. Aia au ... (vezi toată discuția)