avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare bloc - pot fi obligat sa montez detector ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare bloc - pot fi obligat sa montez detector de gaze in bucatarie? Daca refuz, mi se pot taia gazele?

Multumesc pentru raspunsurile la prima mea intrebare.
Revin deoarece mai am o problema ...
Acum administratia doreste sa ne monteze obligatoriu detectoare de gaz in toate bucatariile (au aflat, cam tarziu ce e drept, ce s-a intamplat la Londra cu blocul acela imbracat in polistiren..)
Eu si alte 15 apartamente am refuzat sa facem acest lucru. Nu stiu ce motive au ceilalti, dar eu abia am varuit si reparat peretii dupa distrugerile si vandalizarea facute de firma de termopane care mi-a daramat toti peretii cand a montat geamurile. Nu am bani de aruncat pentru alte reparatii si alta zugraveala.
Administratia ne ameninta ca ne taie gazele la bucatarii daca refuzam!
Intrebarea mea - e legal sa faca acest lucru? Ne poate lasa fara gaze la bucatarie in propriile apartamente daca nu dorim sa montam aceste detectoare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bogdan1459 , utilizator 20:19, 11 Decembrie 2017
In final sunteti la mana lucratorului de la firma de distributie gaze care va verifica instalatia de gaze in vederea prelungirii autorizatia de functionare.
In final am iesit cu un par si l-am invitat "pe lucrator" sa faca un singur pas pe proprietatea mea, si va avea parte de un lung sejur la sectia de ortopedie a spitalului de urgenta.
S-a dovedit ca totul era o intimidare pentru prosti, si o escrocherie facuta de respectiva firma in combinatie cu administratorul si presedinta - deh, au si ei nevoie de un banut, acolo...
Nu mi-a taiat nimeni gazele, si nici nu se va intampla asa ceva.
Va sfatuiesc pe toti cei care aveti astfel de probleme, sa lasati civilizatia acasa si sa folositi metode mai "energice" care sunt singurele pe care acesti melteni moldoveni le pricep(e).
Salut Fanica. Eu am termopan la bucatarie de 15 ani. Cand am cumparat ap. am schimbat tot, usi instalatii sanitare si geamuri. Acum vad ca termopanul explodeaza. Nu este nici o problema. La mine in bucatarie am inlocuit geamul dublu de termopan cu un geam simplu de 4 mm pastrand rama de plastic. Pentru a putea fi prins in rama de plastic am folosit o bagheta de alumuniu folosita la confectionarea ramelor de insecte. Geamul termopan are 24 mm. Geamul simplu are 4mm. Bagheta are 18mm. A ramas spatiu suficient cat sa lipesc un cheder de burfix pe bagheta de alumuniu. Astfel incat sa preseze cauciucul chederului pe geam. Am folosit cheder gros de 4 mm lat de 20 mm. Adica sa nu fie metal pe geam. Sistemul functioneaza perfect. nici macar nu condenseaza cum credeam ca se va intampla. Daca nu te uiti atent nu realizezi ca este un singur geam. Rama de aluminiu este vopsita in alb si nu realizezi ca este un geam simplu acolo. Poate ca este un pic mai frig in bucatarie. Dar adio explozie. Sticla de 4 mm nu face presiune cat sa explodeze. In plus am o hota de aragaz care nu se inchide etans niciodata, este un amarat de ventilator fara nici o clapeta. rasufla si cand nu se invarte. Si este pe tub de 150 mm. Astept cu interes sa vad ca mutra va face inspectorul ANRE cand imi va vedea inventia cu termopanul netermopan. Oare pot sa brevetez asta? Deigur pot sa sara vecinii cu gura ca fac frig in bloc. Dar iar este o absurditate. Eu am termopan la 4 camere si la balcon. Ei nu au nicaieri. Adica lipsa termopanului meu la bucatarie se compara cu lipsa termopanelor lor la tot apartamentul. Numai cateva ap. au termopane in bloc.

Am discutat azi cu o firma sa imi faca revizia periodica. Dar cica nu se poate sa o fac de capul meu. Mai ales daca asociatia a contractat o anume firma. Domnul de la firma contactata mi-a spus ca furtunul de la aragaz are si el termen de valabilitate si trebuie schimbat. La fel si robinetul acela montat pe teava.
In ce ma priveste maine cumpar un furtun si un robinet. Pe teaza mai am un robinet langa aragaz. Dar ala este schimbat acum 15 ani , probabil e bun. Dar mai cumpar unu. Este 16 lei bucata. Robinetul blocului este de cand blocul. nu il pot schimba fara sa opresc coloana. Dar sa il schimbe specialistul cand vine in control. Ca eu nu pot.
Dar la verificare trebuie si schema instalatiei. Aici cred ca va fi interesant. Schema nu cred ca a existat. Sau daca a existat sigur nu o are nimeni in bloc. Asa ca eu pun intrebarea. Unde este montat aragazul. Fara schema eu teoretic pot sa il montez si pe balcon sau in dormitor. Va fi foarte vesela vizita reprezentantului ANRE.

Acum sa discut un pic si despre vizitarea apartamentului meu.
Intr-o lege - parca cea a asociatie de prop. parca 270 era. Scrie ca sunt obligat sa permit accesul pentru verificari etc. Dar nu scrie nicaieri ca trebuie sa permit accesul GRATIS. In consecinta voi pune un tarif pentru vizitarea ap. Sa spunem cam 500 RON/persoana. Si 1000 RON pentru administratorul de imobil. Scot la imprimanta si cateva bilete de intrare, ca la cinema. Daca vor si ghid ma ofer pentru inca 100 RON. Stiu si ceva engleza pentru doritori.


Concluzii.
1. Inlocuiesti geamul dublu cu unul de 4mm.
2. Soliciti schema instalatiei de gaz. Pentru a afla unde este montat aragazul. Sa nu te puna sa pui geam si in debara.
3. Ai un furtun si unl doi robineti de schimb pregatie.
4. Pretul geamului de 4mm cu rama de aluminiu si cheder, al furtunului al robinetului si manopera de montaj ii recuperezi daca pui o taxa de intrare la vizitarea apartamentului. Este posibil sa faci chiar si ceva profit. Este mai practic decat sa iesi ca toiagul la ei. Cu profitul poti sa cumperi bere si sa te distrezi pe seama lor pe banii lor.
5. Cu revizia facuta si robinet si furtun schimbat instalatia merge OK, ai geam de numai 4mm. Deci nu pui detector.

q.e.d.
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2017
Bogdan1459, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detectoare gaz obligatorii catalinntn catalinntn Buna ziua, Asi dori sa stiu daca incepind de anul acesta, exista obligativitatea montarii detectoarelor de gaz si la utilizatorii care nu au decat un ... (vezi toată discuția)
Instalare senzor gaz si electrovalva Rozalia99 Rozalia99 Buna ziua, Administratorul blocului in care locuiesc a apelat la o firma autorizata pt. ca sa monteze electrovalve cu senzori pt. depistarea scurgerilor de ... (vezi toată discuția)
Montare detector si senzor pentru gaz - abuz sau necesitate? montecassino montecassino Acum cateva zile s-a produs o avarie la o vecina pe scara mea: a sunat la gaze schimbarea racordului de la aragaz ca se simtea un iz de miros de gaz. Aia au ... (vezi toată discuția)