avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Motivare in drept !!! Ajutor!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Motivare in drept !!! Ajutor!

Rugaminte urgenta!!!
O firma a fost dizolvata la cererea O.R.C.-ului, pt nedepunere bilant 2 ani consecutiv. Dupa ramanerea irevocabila a hotararii de dizolvare emisa de T.B., s-a numit lichidator in cauza, am luat legatura cu el si acum asteapta sa-i trimit cererea mea de inscriere creanta la masa credala.
Ideea este ca nu stiu pe ce sa ma intemeiez in drept in cadrul cererii mele, pt ca nefiind insolventa nu mai am aceeasi motivatie de care ma foloseam cand imi inscriam creanta la masa firmelor care intrasera in insolventa!!!
Ma pot ajuta de art. 232- 239 lg. 31/1990?
Astept orice alte sugestii !!!!! Cat mai curand! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAIANA_ , utilizator 13:46, 2 Octombrie 2009
Daca orice sugestie este ok... :)
Inteleg ca pronuntarea dizolvarii s-a efectuat in baza art.237 ind.1 alin (1) lit.b, aintrat in lichidare conf. art 237 alin.6 si lichidatorul a fost numit conform alin(7).

Diapozitiile privind lichidarea societatilor comerciale sunt cuprinse la Titlul VII art.252-273 ind.2.
La dispozitii generale se stipuleaza:
ART. 259
Creditorii societatii au dreptul de a exercita contra lichidatorilor actiunile care decurg din creantele ajunse la termen, pana la concurenta bunurilor existente in patrimoniul societatii, si numai dupa aceea de a se indrepta impotriva asociatilor, pentru plata sumelor datorate din valoarea actiunilor subscrise sau din aceea a aporturilor la capitalul social.

Daca este societate pe actiuni in stare de insolventa:

ART. 270^1
In cazul in care societatea aflata in lichidare este in stare de insolventa, lichidatorul este obligat sa ceara deschiderea procedurii insolventei. In conditiile legislatiei insolventei, creditorii vor putea cere deschiderea procedurii insolventei fata de societatea aflata in curs de lichidare.
ART. 270^2
Constatand indeplinirea conditiilor prevazute de legea insolventei, judecatorul-sindic va dispune deschiderea procedurii simplificate a insolventei.


Multumesc foarte mult! Raspunsul dumneavoastra imi este de un real folos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere la masa credala? DAIANA_ DAIANA_ Buna din nou. Expun din nou o problema la care nu am reusit sa primesc de pe forum pana acum raspunsuri clare. E vorba de o ... (vezi toată discuția)
Recurs dizolvare societate lorefaur lorefaur Buna dimineta, Ma puteti ajuta va rog cu un model de recurs impotriva unei sentinte de dizolvare a societatii in baza art.237 alin.1 , lit.c din Lg.31/1990. ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate AMF2010 AMF2010 Buna, am un debitor asupra caruia a fost admisa dizolvarea (ceruta de registru com.); ce pot face in aceasta situatie? Daca introduc o somatie, banuiesc ... (vezi toată discuția)