avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ITM - angajare administrator I.I.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ITM - angajare administrator I.I.

La o intreprindere individuala administratorul trebuie sa fie angajat?
Cel mai recent răspuns: cosnic , utilizator 10:10, 4 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit OUG 44/2008:
- titularul unei intreprinderi individuale poate cumula activitatea cu calitatea de salariat al unei terte persoane, nu si in calitate de salariat propriu.

- intreprinderea individuală poate angaja cel mult 8 salariaţi, terţe persoane, cu contract individual de muncă încheiat şi înregistrat în condiţiile legii şi poate stabili relaţii contractuale, în condiţiile legii, cu orice persoane fizice şi juridice, cu alte întreprinderi individuale, cu PFA sau întreprinderi familiale, pentru efectuarea unei activităţi economice, fără ca aceasta să îi schimbe statutul juridic dobândit potrivit prezentei secţiuni.
MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare detinator firma dactari dactari buna ziua am infiintat o firma intreprindere individuala cu activitate transport marfa . eu ca si detinator al acestei firme ca sa pot eczercita functia de ... (vezi toată discuția)
Angajari la ii birta birta titularul ii poate sa se angajeze sau trebuie sa incheie contracte separate la cas si cass ? (vezi toată discuția)
Angajare titular i.i. casandreea casandreea Se poate angaja titularul unei intreprinderi individuale in propria I.I.? Eu spun ca NU! (vezi toată discuția)