avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Restituire parte pensie militara de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Restituire parte pensie militara de urmas

Buna ziua. Eu si fratele meu primeam pensie militara de urmas in urma decesului tatalui nostru in valoare de 1200lei/luna/persoana. In luna Noiembrie anul trecut s-a realizat, din oficiu, o recalculare a pensiei care a dus la cresterea pensiei la 2400lei/luna/persoana. Dupa doua saptamanid e la primimea deciziei de recalculare am primit o alta decizie de recalculare in care suma era de 2000lei/luna/persoana, insa am primit in continuare 2400lei/luna/persoana pana cand eu am implinit varsta de 26 de ani, in Iulie anul acesta. In urma cu 2 zile am primit o instiintare ca am primit o pensie prea mare si trebuie sa returnam 5200 de lei in termen de 15 zile. Ce am putea sa facem in cazul acesta? Mentionez ca noi nu am cerut recalcularea pensiei si mi se pare normal ca funcionarii publici sa aiba o mai mare responsabilitate. Adica de ce sa platesc eu banii pentru ca ei nu au updatat sistemul cu suma corecta de primit? Va rog mult sa ma ajutati, nu stiu la cine sa apelez.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Septembrie 2017
ruxy_p, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 09:41, 4 Septembrie 2017
Va rog mult sa ma ajutati, nu stiu la cine sa apelez.

La cineva sa va imprumute, ca banii trebuie dati inapoi, altfel se ajunge la executare silita. Banii oricum ii platiti , de bunavoie sau silit.
Eu zic sa trimiteti o adresa scrisa prin care sa cereti Casei de pensii sa retina lunar din pensie 1/3 intrucat nu aveti alta posibilitate de plata (un fel de angajament).Vedeti ce va raspund , ar trebui sa fie de acord.
Nu au cum sa fie de acord ca plățile au încetat când a împlinit beneficiarul 26 de ani.
Utilizatorul scrie ca sunt 2 frati si doar unul a implinit 26 ani. Celalalt probabil ca mai incaseaza pensia de urmas.Pt cel care nu mai primeste pensia ,raspunsul e ca nu mai are ce face decat sa achite suma ce-i revine,in caz contrar se va trece la executare silita a sumei+ cheltuielile de executare care nu sunt deloc mici. Nu se poate sustine ca vina e doar a Casei atat timp cat ati primit decizie (a doua) de 2000 lei si incasati 2400 lei./luna.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Septembrie 2017
ContSters429609, utilizator
Cu ce sunt eu de vina ca ei trimit 2400 de lei si nu au updatat sistemul? In tara asta nimeni nu mai e responsabil de ce face. As avea sanse sa castig in instanta? Din cate am vazut exista o lege a amnistitiei fiscale din 2014, din care eu inteleg ca as fi scutita de plata respectiva pentru ca nu e vina mea pentru ceva ce tine de ei, ei trebuiau sa updateze sistemul, sa trimita suma corecta de bani

Alte discuții în legătură

Daca nu platesc itm corduneanunarcis corduneanunarcis Am o firma care a avut 2 angajati si nu prea a mers afacerea si nu am platit ITM.Am facut un contract de cesiune iar cesionarul a tinut sa specifice in ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma. Ileanaa Ileanaa Va rog ajutati-ma . Am facut greseala sa semnez cu kruk in 2010 , dupa ce bcr.u mi-a vandut creditul , unde am avut 1 luna restanta , am achitat la bcr din ... (vezi toată discuția)
Familie - intretinere copil calinrussu calinrussu Buna ziua , Platesc intretinere baiatului de la data divortului in fiecare luna. In ultimii anii am platit 200 lei sau mai mult, dupa posibilitati. Asta ... (vezi toată discuția)