avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cat pot sa am intrerupere de la ultimul loc de munca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cat pot sa am intrerupere de la ultimul loc de munca ca sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului

Buna.As dori sa stiu daca pot sa am intrerupere o saptamana de la ultimul loc de munca ...
Adica vineri am plecat de la ultimul loc de mjnca care am lucrat 2ani aproape ...acum ma angajez din nou dar am o intrerupere de o saptamana exact si doresc sa raman insarcinata in urmatoarea luna mai pot sa beneficiez de idemnizatie si concediu pt cresterea copilului daca raman insarcinata si am intreruperea aceea de o saptamana.multumesc
Ultima modificare: Duminică, 3 Septembrie 2017
Adrya16, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:48, 5 Septembrie 2017
Acea intrerupere poate afecta sau nu dreptul la indemnizatie.

Care ar fi data prezumata a nasterii si care a fost situatia dvs in ultimii 2 ani anteriori acestei date (de exemplu, angajata la societatea X de la .... pana la ...., pauza, angajata la societatea Y de la .. pana la ...).
Buna ,revin cu un raspuns la ceea ce mi ati scris....data de nastere at fi 19.08.1989,iar situatia mea ar fi urmatoarea si anume" Angajata din data de 15 .09.2015 la o firma de mobila nu am avut pauza deloc timp de 1 an aproape 2,respectiv pana la data de 01.09.2017 *vinerea trecuta,,,saptamana aceasta am avut pauza si ma voi angaja in data de 8.09.2017 sau din data de 11 .09.2017 la o alta firma de perdele.In urmatoarea perioada doresc sa raman insarcinata.
Doresc sa raman acum pt ca la celalalalta firma eram tot timpul in stres aveam f multe de facut si medicul mi a recomandat daca doresc sa raman insarcinata sa mi schimb locul de munca.
Ceea ce doresc eu sa stiu ca din cate stiu in ultmele 12 luni nu trebuie sa am intreruperi dar daca voi ramane insarcinata si voi ramane in concediu nu vor fi 12 luni ...iar de la celalalt loc de munca si pana la celalallt e o intrerupere de 1 saptamana sau o spatamana si 3 zile.Ce puteti spune depsre acest lucru...Astept raspuns multumesc
1. Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......

2. Art.4 din Normele de aplicare a OUG 111/2010
...
(4) Constituirea perioadei prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă se stabileşte, după cum urmează:
a) din 12 luni consecutive, în cazul în care în această perioadă se realizează fără întrerupere venituri supuse impozitului şi/sau se înregistrează una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă;

b) din 12 luni succesive, în care sunt îndeplinite condiţiile de acordare, în cazul în care în perioada de 2 ani realizarea veniturilor supuse impozitului şi/sau înregistrarea uneia sau mai multora dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă s-au produs cu întreruperi.

(5) Luna calendaristică în care s-a născut copilul sau în care s-a înregistrat una dintre situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, indiferent de ziua din această lună în care s-a produs naşterea ori s-a înregistrat situaţia, face parte integrantă din perioada prevăzută la alin. (4).

(6) În cazul în care în luna naşterii copilului persoana îndreptăţită nu a realizat venituri supuse impozitului şi nici nu s-a aflat în una sau mai multe din situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă, perioada de calcul al celor 12 luni începe cu ultima lună din cei 2 ani în care aceasta a înregistrat venituri sau s-a aflat în una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă.

3. In speta, perioada de intrerupere nu va afecteaza dreptul de a beneficia de indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara elena94sorina elena94sorina Buna,am lucrat 2 ani la firma care sunt si in prezent dar am avut o pauză de 7 luni si ma m angajat din nou tot la ei acum am 5 luni si vreau sa raman ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie? Deizyk Deizyk Buna ziua! Saptamana asta vreau sa-mi dau demisia pt k e un stres f mare si nu mai rezist,dar am o nedumerire:vreau sa raman gravida,mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil Magdalen1 Magdalen1 Bună seara! Am întrerupere de aprox 30 zile între locul anterior de munca și cel actual. M-am reangajat pe 20 mai 2019.in august am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)