avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Numere de înmatriculare provizorii expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Numere de înmatriculare provizorii expirate

Salut tuturor ce i-mi citesc problema si i-mi pot da in raspuns cunoscând situația.
Recent pe data de 31-08-2017 am.fost oprit de poliție aveam numerele expirate de 3 zile chiar uitasem de valabilitatea lor nu am stiut pur si simplu....polițistul mi-a întocmit dosar penal, mi-a reținut si permisul de conducere. Marea mea problemă este ca depind de permisul de conducere lucrez in Spania sofer pe camion o pot dovedi cu acte contract...daca pan la sfârșitul luni nu am.permisul de conducere i-mi perd locul de munca.
Va rog sa-mi spuneți daca am sansa sa-mi recuperez permisul de conducere pe baza unei declarații pe propria raspundere ca nu voi conduce pe teritoriul româniei cat va fi nevoie pana la soluționarea cazului in instanță permisul fiindu-mi de folos la munca in strainatate.
Va rog daca cineva ma poate ajuta cu niste sfaturi,proceduri poate ați mai întâlnit cazuri de genul.
MULȚUMESC TUTURO !!!
Ultima modificare: Duminică, 3 Septembrie 2017
Marius Codrianu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 21:11, 3 Septembrie 2017
Vi s-a intocmit dosar penal si se vor efectua cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art.334 alin.1 c.p.
Vi s-a eliberat dovada inlocuitoare a permisului de conducere cu drept de circulatie de 15 zile. Aveti dreptul sa solicitati procurorului prelungirea dreptului de circulatie.
Cat dureaza cercetarile nu vi se restituie permisul.
Raportat la circumstantele reale si personale este posibil ca procurorul sa dispuna o solutie de renuntare la urmarire penala.
Din pacate cu dovada cu drept de circulatie nu puteti circula decat pe teritoriul Romaniei pe toata durata cercetarii penale...
Doar cu permis valabil puteti circula in Spania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere inmatriculare false aici m-a incadrat in procesul verbal desi ele nu-s false EugenConstantinB EugenConstantinB Daca au trecut 90 de zile de la data cand mi-a dat dovada fara drept de circulatie si mi-a deschis dosarul penal,pot sa merg sa-mi iua permisul de conducere ... (vezi toată discuția)
Dosar penal rca expirat adrian6969 adrian6969 buna am fost oprit in trafic de politia de frontiera si au depistat ca nu aveam rca si itp valabil si miau facut dosar penal retinut permis de conducere fara ... (vezi toată discuția)
Condus masina radiata dan tita dan tita Buna. Am cump arat o masina cu nr de anglia m a oprit politia si la o verificare s a gasit data la export ceva de genu radiat. Eu nu am stiut, persoana de la ... (vezi toată discuția)