avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile libere conform art. 134 C.M.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile libere conform art. 134 C.M.

Buna ziua.

Va rog sa ma lamuriti cu urmatorul aspect:
daca apartin unei minoritati religioase (sunt musulman), de cate zile libere beneficiez: sunt liber si de sarbatorile religioase ortodoxe si primesc in plus cate 2 zile libere pentru sarbatorile religioase caracteristice ritului meu?

Multumsc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 13:26, 2 Octombrie 2009
Art. 134 din Codul Muncii se refera la zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza. Persoanele apartinind cultelor religioase, altele decat cele crestine, beneficiaza de 2 zile pentru fiecare din cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere pentru craciunul de rit vechi GinaOp GinaOp Ma numesc Gina, sunt ortodox de rit vechi si lucrez la Posta Romana. La noi Craciunul este pe 7, 8 si 9 ianuarie. Eu am solicitat zilele libere conform Codului ... (vezi toată discuția)
Zile libere - sarbatori religioase andreimaria andreimaria Buna ziua , Referitor la art.139 - codul muncii Zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt : - 1 si 2 ianuarie; - prima si a doua zi de ... (vezi toată discuția)
Zile libere alte culte religioase vali121m vali121m Buna ziua, Reiau un subiect pe care in mod sigur s-a mai dezbatut insa am nevoie de un update, mai exact speta ar fi urmatoarea: - un angajat de o alta ... (vezi toată discuția)