avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere pentru Craciunul de Rit Vechi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere pentru Craciunul de Rit Vechi

Ma numesc Gina, sunt ortodox de rit vechi si lucrez la Posta Romana. La noi Craciunul este pe 7, 8 si 9 ianuarie. Eu am solicitat zilele libere conform Codului Muncii, dar cei de la companie au spus ca de aceste zile beneficiaza doar catolicii si musulmanii, asa ca mi-a fost respinsa cererea. Este stipulat asa ceva in Codul Muncii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:52, 5 Ianuarie 2018
Codul Muncii
Art. 139
(1) Zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt:
........
- doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.
(2) Acordarea zilelor libere se face de catre angajator.

Prin urmare, salariatii care nu sunt crestini au dreptul sa primeasca liber atat cu ocazia sarbatorilor legale crestine .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere alte culte religioase vali121m vali121m Buna ziua, Reiau un subiect pe care in mod sigur s-a mai dezbatut insa am nevoie de un update, mai exact speta ar fi urmatoarea: - un angajat de o alta ... (vezi toată discuția)
Zile libere legale tmmiotm tmmiotm Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca zilele libere pentru persoanele care au Craciun si Paste la data diferita le iau din zilele de concediu sau au aceste ... (vezi toată discuția)
Sărbători legale. la câte zile libere au dreptul cei de altă religie decât cea ortodoxă? irumes irumes Buna ziua. Am urmatoarea dilema. In cadrul societatii noastre avem un salariat de confesiune catolic si un musulman. In curand va fi Pastele, si conform art. ... (vezi toată discuția)