avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare firma
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare firma

Salut,

Doresc sa-mi infiintez propria firma pentru a putea comercializa online diverse produse (exemplu EMAG). Imi puteti va rog spune ce fel de firma am nevoie pentru a realiza acest lucru? PFA, microintreprindere, SRL?

Comercializarea s-ar realiza la nivel international iar firma trebuie sa fie scutita de la plata TVA-urilor, sau pentru Romania sa il poata recupera. De asemenea nu planuiesc sa am angajati, daca va apare aceasta nevoie in viitor atunci voi revizui optiunile.

Care sunt pasii la ora actuala pentru infiintarea tipului de firma recomandat pentru desfasurarea activitatii descrisa mai sus?

In ceea ce priveste sediul social, planuiesc sa il am in domiciliul legal, din pacate nu detin drept de proprietate asupra domiciliului(proprietar este un membru al familiei), am nevoie de aprobare de la proprietarul imobilului?

Multumesc,
Alex.

Alte discuții în legătură

Vanzari pe site-uri - pfa sau persoana juridica? bebe2708 bebe2708 Buna seara. Scurt, ce doresc sa fac este sa achizitionez produse din Dragonul Rosu si produse second, ca apoi sa le comercializez pe site-urile okazii; ... (vezi toată discuția)
2016 srl-d, microintreprindere sau pfa ? alexg2014 alexg2014 Salut, Ma puteti lamuri in legatura cu urmatoarele? Doresc sa imi deschid firma in martie si nu stiu exact ce sa aleg 1. infiintare firma (srl-d, ... (vezi toată discuția)
Magazin online comercializare articole textile - pfa/ii/if/srl/srl-d? neamtuandrei neamtuandrei Bună ziua, Intenționez să deschid un magazin online având ca principala activitate comercializarea produselor textile(artizanat) realizate atât de mine ... (vezi toată discuția)