avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donația nu afectează și alte bunuri ulterioare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donația nu afectează și alte bunuri ulterioare

Dacă sora mea îmi donează fără alte pretenții cota parte deținută din imobil, în vederea vânzării acestuia, imobilul achiziționat ulterior mă va avea doar pe mine ca proprietar? Sau vom fi iar 2 coproprietari? Întreb asta datorită faptului că donația poate fi revocata. ..
Mulțumesc mult.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:00, 4 Septembrie 2017
Cine v-a zis ca donatia poate fi revocata ? Nu o poate revoca.
Donatia e actul prin care sora va daruieste acea cota, nicidecum nu v-o da in vederea vanzarii, daca e vb doar sa vindeti si ea nu se poate ocupa, va face imputernicire, nicidecum donatie.
Pe viiot, daca cumparati doar dvs sunteti unic proprietar, daca veti cumpara impreuna veti cumpara pe cote parti.
De fapt ce vreti sa faceti ?
Sora mea este în Italia și nu poate veni sub nici o forma. Amândouă avem câte 50 % dintr-un apartament de 4 camere.. As vrea sa vindem. Nu știu exact cum să facem asta. Îmi puteți detalia să -i pot explica. Mulțumesc mult.
Ea nu vrea bani sau altceva pentru cota parte. Cel puțin așa mi-a spus acum. Dar îmi e teama sa nu se răzgândească după achiziție. Vreau sa fiu precauta. Mulțumesc mult.
trebuie sa va faca procura acolo unde e .. sa vindeti. apoi poate sa va ceara banii sau nu.
deci e simplu mergeti dvs la notar si sa va faca o schita cum trebuie sa sune imputernicirea ca sa va fie de folos si ii dati susrorii care merge la notar acolo sau si mai bine la ambasada/consulat si va face imputernicire sa o reprezentati la vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire paveldaniela paveldaniela Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)
Am un apartament impreuna cu sorá mea (50-50%), pot sa vand partea mea pentru ea fara sa fie la notar? alex8129 alex8129 am un apartament impreuná cu sorá mea(50-50%) pot sá vánd partea mea pentru ea fárá sá fie la notar?buletin si toate actele am la mine dar sorá mea nu ... (vezi toată discuția)
Pot vinde 50% dintr-un apartament? menționez ca succesiunea ... zender zender Pot vinde 50% dintr-un apartament? Menționez ca succesiunea este facuta, cadastru si certificatul energetic. Sora mea, care deține cealaltă jumătate nu se ... (vezi toată discuția)