avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere program
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere program

Buna ziua,
Avem un angajat care doreste sa treaca de la program de 8 ore la program de 4 ore de la jumatatea lunii.
Pot sa ii fac act aditional cu modificarea programului si a salarului de la acea data sau se poate doar de la inceput de luna?
Daca este posibil, cum voi proceda cu salariul, va avea doi fluturasi cu 2 salarii diferite?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consultant resurse umane 10:29, 4 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal se poate face aceeasta modificare prin act aditional cu reducerea salariului si a timpului de munca.
In practica este foarte greu cand o sa calculati salariul pentru o parte din luna care este cu 8 ore si restul cu 4 ore, are un sigur fluturas.
Va recomand sa rugati salariatul sa va informeze in scris ca incepand cu data de 01.10.2017, vrea sa lucreze program de 4 ore, repartizarea programului fiind de la ora ____pana la ora ______, salariul corespunztor celor 4 ore este de ________. Luna septembrie ramane cu program de 8 ore.
Salariatul trebuie sa completeze o declaratie conform Ordonantei Guvernului nr. 4/2017.
Ultima modificare: Luni, 4 Septembrie 2017
Samoila Georgeta P.F.A., Consultant resurse umane
Multumesc.
O zi buna.
Ademenea si dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu inteleg masura itm Bogdan.k Bogdan.k Am 2 angajati cu norma partiala de 4ore/zi, 20ore/saptamana, repartizate in 2 ture (10:00 - 14:00 sau 14:00 - 18.00). La un control al itm, unul din angajati ... (vezi toată discuția)
Pontaj angajat cu norma partiala de 4 ore Vicky82 Vicky82 Am un angajat cu norma de 4 ore datorita faptului ca el este pensionat pe caz de boala , iar in decizia de pensionare ii da dreptul la maxim 4 ore de munca pe ... (vezi toată discuția)
Control itm adrianabresug adrianabresug am avut control de la itm si am primit sarcina de a face la CIM cu timp partiel de 4ore/zi repartizarea programului de lucru si conditiile in care se poate ... (vezi toată discuția)