Exista vreo posibilitate legala sa pot angaja pe cineva care lucreaza pentru mine? Este vorba de o bona care sta cu copiii mei si m-a rugat sa ii fac carte de munca. Tin sa precizez ca nu am firma. Care sunt solutiile? Va multumesc.
Solutia este sa incheiati un C.I.M in calitate de angajator - persoana fizica
Dumneavoastra in calitate de persoana fizica incheiati un contract individual de munca in calitate de angajator cu o persoana fizica pentru serviciile de ingrijire si supraveghere copil, in calitate de angajat.
Codul Muncii: CAPITOLUL I: Încheierea contractului individual de muncă !
Art. 10
Contractul individual de muncă este contractul în temeiul căruia o persoană fizică, denumită salariat, se obligă să presteze munca pentru şi sub autoritatea unui angajator, persoană fizică sau juridică, în schimbul unei remuneraţii denumite salariu.
Art. 11
Clauzele contractului individual de muncă nu pot conţine prevederi contrare sau drepturi sub nivelul minim stabilit prin acte normative ori prin contracte colective de muncă.
Salariul brut 1200 lei: 890 lei net = 310 lei impozit + contributii angajat si 274 lei contributii angajator.
Nu am luat in calcul contributiile care deriva din Ordonanta Guvernului nr. 4/2017 .
Salariul net 1200 lei = 1647 lei brut si avem 447 lei impozit si contributii angajat si 376 lei contributii angajator.
Salariul din c.i.m
colipici
Buna ziua!
am observat ca la anumiti angajatori, salariul brut al angajatului trecut in CIM este de fapt salariul net, adica ceea ce primeste angajatul ... (vezi toată discuția)