avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vreau sa angajez pe cineva cu carte de munca dar nu am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vreau sa angajez pe cineva cu carte de munca dar nu am socitate.

Exista vreo posibilitate legala sa pot angaja pe cineva care lucreaza pentru mine? Este vorba de o bona care sta cu copiii mei si m-a rugat sa ii fac carte de munca. Tin sa precizez ca nu am firma. Care sunt solutiile? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:33, 4 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solutia este sa incheiati un C.I.M in calitate de angajator - persoana fizica

Dumneavoastra in calitate de persoana fizica incheiati un contract individual de munca in calitate de angajator cu o persoana fizica pentru serviciile de ingrijire si supraveghere copil, in calitate de angajat.

Codul Muncii: CAPITOLUL I: Încheierea contractului individual de muncă !
Art. 10
Contractul individual de muncă este contractul în temeiul căruia o persoană fizică, denumită salariat, se obligă să presteze munca pentru şi sub autoritatea unui angajator, persoană fizică sau juridică, în schimbul unei remuneraţii denumite salariu.
Art. 11
Clauzele contractului individual de muncă nu pot conţine prevederi contrare sau drepturi sub nivelul minim stabilit prin acte normative ori prin contracte colective de muncă.
Si pentru un salariu de 1200 de lei, cat trebuie sa platesc taxe. Va multumesc pentru ajutor.
acest răspuns util
Calculator salariu 1200 lei brut
[ link extern ]

Atentie la Legea nr. 167/2014 privind exercitarea profesiei de bona a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 922 din 18 decembrie 2014
Ultima modificare: Luni, 4 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
acest răspuns util
Salariul brut 1200 lei: 890 lei net = 310 lei impozit + contributii angajat si 274 lei contributii angajator.
Nu am luat in calcul contributiile care deriva din Ordonanta Guvernului nr. 4/2017 .

Salariul net 1200 lei = 1647 lei brut si avem 447 lei impozit si contributii angajat si 376 lei contributii angajator.
Ultima modificare: Luni, 4 Septembrie 2017
Samoila Georgeta P.F.A., Consultant resurse umane
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa stiti ca, salariul de 1200 lei brut nu este pentru o durata a timpului de munca de 8 ore/zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajarea unei persoane fizice(nu pfa) de alta persoana fizica(nu pfa) ivancarmen66 ivancarmen66 Ce contract ar trebui sa incheie o familie care doreste sa angajeze o bona, spre exemplu? Si ce taxe ar trebui sa plateasca familia, pentru banii pe care ... (vezi toată discuția)
Salariul din c.i.m colipici colipici Buna ziua! am observat ca la anumiti angajatori, salariul brut al angajatului trecut in CIM este de fapt salariul net, adica ceea ce primeste angajatul ... (vezi toată discuția)
Contract de munca incheiat de persoana fizica ionam_2002 ionam_2002 Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti daca, eu, ca persoana fizica romana, pot face contract de munca unei alte persoane fizice, tot din Romania. In ... (vezi toată discuția)