avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cu timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cu timp partial

Buna ziua. O persoana este angajata cu 8h/zi la o firma. Eu la firma mea as dori sa o angajez cu 50 h/luna inegal. Intrebarea mea este daca in contractul de munca sau fisa postului trebuie sa fac mentiunea in ce zile si de la ce ore aceasta persoana se afla la locul de munca ca si in situatia in care am angajat cu, de exemplu 2h/zi. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: iubilache , utilizator 11:34, 4 Septembrie 2017
Obligatoriu trebuie sa scrieti repartizarea programului de lucru.

H.Durata muncii:
2.O fracţiune de normă de 2 ore/pe zi, 10 ore/săptamână .
a) Repartizarea programului de lucru se face după cum urmează:
ex. = de luni pana vineri de la ora ___pana la ora _____ (ore zi).
b) Programul de lucru se poate modifica în condiţiile Regulamentului Intern.
c) Nu se vor efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente sau înlăturării consecinţelor acestora.

iubilache

Intr-adevar, in c.i.m. va trebuie sa mentionati repartizarea timpului de munca.
Buna ziua. Totusi am o nelamurire. Eu nu stiu exact cum va lucra acea persoana pentru mine, ea va venii in zilele libere de la celalat loc de munca. M-am gandit in felul urmator: Prevad in Regulamentul Intern ca persoanele care lucreaza cu cim ore/luna i se vor face repartizarile la inceput de luna. Dar totusi daca prin natura lucrarilor pe care le contractez fac repartizare azi de ex. 2 ore si totusi se renunta la contract si nu am nevoie azi de el, dar poate am nevoie de el maine de 8 ore. Pot face lucrul asta?
Puteti mentiona in Regulamentul Intern ca persoanele care lucreaza cu cim ore/luna i se vor face repartizarile la inceput de luna, insa acest luna trebuie mentionat si in c.i.m.

... Dar totusi daca prin natura lucrarilor pe care le contractez fac repartizare azi de ex. 2 ore si totusi se renunta la contract si nu am nevoie azi de el, dar poate am nevoie de el maine de 8 ore. Pot face lucrul asta?


Nu puteti face asta , avand in vedere noile modificari aduse Codului Muncii

Codul Muncii
Art. 15^1.
In sensul prezentei legi, munca nedeclarata reprezinta:
.....
d) primirea la munca a unui salariat in afara programului de lucru stabilit in cadrul contractelor individuale de munca cu timp partial.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

cim program inegal/luna ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, Trebuie sa fac un contract de munca cu 40 ore/ziluna/inegal? Ce anume trebuie sa mentionez in mod special in contractul de munca? multumesc. (vezi toată discuția)
Salariu cim cu timp partial Iryna28 Iryna28 Buna seara! Am o nelamurire. Daca salariul pentru o norma de 8 ore/ zi este 1300 lei, pentru norma de 4 ore/zi salariul va fi de 650 lei, nu? Ce suma ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca kisslilla kisslilla Buna ziua, As dori sa ma angajez cu CIM cu timp partial de 5 ore/saptamana, 20 ore/luna. Atat in Revisal cat si in modelul publicat de Avocatnet se ... (vezi toată discuția)