Sunt angajat in sistemul privat pe un post care necesita studii superioare, am semnat Fisa Postului pentru un alt post (care necesita studii superioare) si exercit munca unui post care necesita studii medii.
In departamentul in care imi desfasor activitatea se lucreaza in ture insa eu fiind singurul care nu are loctiitor pentru activitatea prestata am beneficiat de mai bine de un an si jumatate de program fix intr-o singura tura, aspect convenabil mie si cunoscut de catre superiori. Angajatorul (= superiorii) a(u) mai adus o persoana in department (tot cu studii superioare insa in stagiu practic) si doreste/ doresc sa imi modifice programul astfel incat sa venim in ture, lucru cu care eu nu sunt de acord. Mentionez ca in C.I.M. sunt stipulate urmatoarele:
“Durata muncii
a. O norma intreaga, durata timpului de lucru fiind de 8 ore/ zi, 40 ore/ saptamana.
‘Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: inegal (ore zi/ ore noapte inegal) cf. R.I. si Fisa Postului.
‘’Programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern/ contractului colectiv de munca aplicabil.
b. O fractiune de norma de ………ore/ zi ………ore/ saptamana; (TAIAT)
‘Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: …………. (ore zi/ ore noapte). (TAIAT)
‘’Programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern/ contractului colectiv de munca aplicabil.
‘’’Nu se vor efectua ore suplimentare cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente sau inlaturarii consecincelor acestora”
Intrucat nu doresc sa merg la serviciu in ture, nu am fost format profesional conform C.M. in termen de 2 ani, Fisa Postului nu corespunde postului si activitatii prestate si din motive obiective nu pot face sesizare la I.T.M., C.N.C.D. etc. si nici nu pot inainta o actiune in instanta, in afara de a-mi cauta un alt loc de munca ce pot face? Exista vreun temei legal prin care pot sa refuz sa merg la serviciu in ture?
"O norma intrega, durata timpului de lucru fiind de 8ore/zi, 40ore/saptamana.
a) Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: inegal (ore zi/ore noapte) cf. R.I. si Fisa Postului.
b) Programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern/ contractului colectiv de munca aplicabil."
Mentionez ca de 10 luni am obtinut programul de lucru de 6 ore/ zi, cu act aditional la CIM.
Puteti refuza semnarea actului aditional .... Nu se poate intampla nimic d.p.d.v. legal, repartizarea va ramane cea mentionata in c.i.m..
Insa, exista posibilitatea, din practica uzitata de catre unii angajatori, ca acesta sa exercite presiuni asupra dvs.astfel incat sa va dati demisia sau sa decida chiar concedierea.
Program de lucru
zxz19
buna ziua
este corect daca completez astfel CIM in ceea ce priveste durata muncii? (la repartizarea programului sa trec 8 ore zi sau doar ore zi?)
H. ... (vezi toată discuția)